Читај ми!

Miomir Kecmanović pobednik Oranž boula

Najbolji juniorski teniser Srbije Miomir Kecmanović osvojio je noćas jedan od najprestižnijih juniorskih turnira, Oranž boul u SAD. Kecmanović je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cisipasa.

Kecmanović je u borbi za trofej turnira, koji se održava od 1947. godine savladao prošlogodišnjeg finalistu Grka Stefanosa Cisipasa sa 6:3, 2:6, 7:6 (5).

"Ostvario sam svoje ciljeve što se tiče kraja ove sezone, sada se okrećem 2016. i moj fokus pre svega biće Australijen open u Melburnu. Ciljevi su visoki i daću sve od sebe da nastavim ovim putem kojim sam krenuo na Floridi", izjavio je Kecmanović, a prenosi sajt Teniskog saveza Srbije (TSS).

"Oranž boul je za mlade tenisere nezvanično Svetsko prvenstvo. Po teniskoj skali odmah je iza četiri grend slema. Osvojiti ga dokazuje da je teniser jedan od najboljih na svetu. Naravno, ta titula donosi i određenu dozu samopouzdanja, dokazuje da su sati treninga, odricanja, žrtvovanja opravdani, da je teniser na dobrom putu", poručio je mladi šampion.

Kecmanović je rođen 31. avgusta 1999. godine u Beogradu. Od prvih takmičarskih dana pokazivao je neizmeran talenat i veoma rano je počeo da osvaja turnire u kategorijama starijim od svog godišta. Jedan je od najperspektvinijih mladih igrača sveta koji se kali u Akademiji Nika Bolitijerija. 

Talentovani srpski teniser ovom pobedom se upisao u listu šampiona među kojima su legende poput Ivana Lendla, Bjerna Borga, Rodžera Federera ili Endija Rodika.

Od srpskih tenisera ovaj turnir osvajao je Laslo Đere, dok je Janko Tipsarević bio najbolji u konkurenciji do 14 godina.

Pobedom na Floridi Kecmanović je postao najmlađi među Top 20 najboljih juniora sveta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво