Borg: Najveći favoriti su Nadal i Đoković

Legenda svetskog tenisa Šveđanin Borg tvrdi da najbolji teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer nema mnogo šansi da šesti put zaredom trijumfuje na gren slem turniru u Vimbldonu i smatra da su glavni favoriti Rafael Nadal i Novak Đoković.

Slavni Šveđanin kaže da Federeru neće mnogo pomoći činjenica da na travi ima 59uzastopnih pobeda. "Da bi sada pobedio Nadala i Đokovića, Federer će morati da igra mnogo bolje nego prošle godine, jer su njih dvojica u međuvremenu napredovali. U stvari, morao bi da igra neverovatno dobro, a njegovi rezultati iz ove sezone to ne negoveštavaju. U svakom slučaju, biće ovo najzanimljiviji Vimbldon u poslednjih šest godina", rekao je Borg.

On veruje da bi Federer već naredne godine mogao da se povuče, jer ga Nadal, Đoković, ali i neki drugi teniseri sve više ugrožavaju. "Ne bi me začudilo ako bi odlučio da se povuče. Ljudi od njega očekuju da trijumfuje na svakom turniru, ali to više nije lako kao što je bilo ranije, jer su drugi napredovali. On se nalazi pod sve većim fizičkim i mentalnim pritiskom, što nije lako izdržati", rekao je Borg.

Svojevremno najbolji teniser sveta dodaje da bi jedini motiv Federera da nastavi karijeru moglo da bude obaranje rekorda Pita Samprasa po broju gren slem titula. Amerikanac je karijeru završio sa 14, a Švajcarac sada ima dve titule manje. "Federer je verovatno očekivao da u Melburnu i Parizu osvoji bar jednu titulu i stigne na korak od Samprasa, ali su ga u tome sprečili najpre Đoković, pa Nadal. Ipak, obaranje tog rekorda mogao bi da bude veliki motiv i razlog da Federer ipak nastavi karijeru", rekao je Borg.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се