Đoković nastavlja vladavinu i u Majamiju

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković odbranio je titulu u Majamiju. U finalu je posle velike borbe savladao Britanca Endija Marija sa 2:1 po setovima 7:6 (7:3), 4:6, 6:0.Našem asu ovo je 22. trofej na turnirima iz Masters serije 1000.

Novak Đoković je novi/stari vladalac Majamija. Nakon što je odbranio titulu u Indijan Velsu, naš as je uspeo da odbrani trofej i u Majamiju. Posle velike borbe i dva sata i 46 minuta igre uspeo je da slomi otpor britanca Endija Marija. Velika borba, pregršt prelepih poteza i na kraju Novak po peti put u karijeri osvaja turnir u Majamiju.

Novak je loše ušao u meč. Mari to koristi i konstantno je pretio na servis našeg asa. Velika borba u prvom setu rezultovala je sa po dva razmenjena brejka. Sva četiri brejka napravljena su kada su serveri imali direktno sunce u oči. Endi je uvek prvi dolazio do brejka a naš as uspevao već u narednom gemu da uzvrati. Potom su teniseri bili sigurni na svoj servis pa je set ušao u taj-brejk.

Novak je odlično krenuo i uz dva mini brejka došao do 4:0. Dvostruka servis greška našeg tenisera za 4:1. Ipak Novak dolazi do tri vezane set lopte - 6:3, koristi prvu na servis Marija i dobija taj brejk sa 7:3.

Neizvesna borba i u drugom setu. Oba tenisera koristila su svaku priliki da napadnu servis protivnika. Nakon uvodnih gemaova u setu propušteno je nekoliko prilika za brejk na obe strane.

Usledio je relativno miran period igre u kome su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Kada se očekivalo da i drugi set ode u taj-brejk, Mari nije mislio tako. Pri vođstvu od 5:4 napao je servis Đokovića i osvojio ga sa nulom i stigao do izjednačenja u setovima, 6:4 u drugom setu.

Treći, odlučujući, set. Odlična igra našeg asa od samog starta. Uz dva brejka uspeva da slomi protivnika i povede sa 4:0. Đoković nastavlja da melje protivnika oduzima mu još jedan servis.

Novak je servirao za meč i novu titulu u Majamiju. Mari je pokušao da zapreti, došao do brejk lopte i prilike da produži meč. Međutim, Đoković to nije dozvolio preokrenuo je rezultat i rešio set i meč u svoju korist, 6:0 u trećem setu.

Tok meča:

22.00 - Novak servira za meč. Mari uspeva da zapreti - 15:30, a potom osvaja i prvu brejk šansu u trećem setu, 30:40. Naš teniser se uspešno brani, izjednačenje. Đoković, posle dva sata i 46 minuta igre, lobom dolazi do meč lopte. Servis volej za kraj i Novak osvaja treći set sa 6:0.  

21.55 - Novi problemi za Marija. Novak nastavlja da pritiska servis protivnika i ponovo dolazi do dve vezane brejk prilike. Mari uspeva da se odbrani i stigne do izjednačenja. Naš teniser osvaja i treću brejk loptu. Koristi je i vodi sa 5:0.

21.49 -  Novak sa nulom osvaja svoj servi i sada vodi sa 4:0.

21.44 - Đoković nastavlja da melje protivnika. Ponovo preti i osvaja tri vezane brejk šanse. Mari uspeva da se odbrani i dođe do izjednačenja, 40:40. Naš teniser osvaja i četvrtu šansu za brejk, novo izjednačenje. Novak dolazi i do pete prilike, ali i nju propušta. Potom šalje loptu u aut i Mari dolazi do prednosti, usledilo je novo izjednačenje. Šesta brejk lopta za Novaka. Ovu Novak uspeva da iskoristi i posle osam minuta i 51 sekunde igre u ovom gemu dolazi do dva brejka prednosti, 3:0.

21.35 - Smirenom igrom Novak uspeva da potvrdi brejk 2:0. 

21.29 - Novak pritiska servis protivnika. Posle duge razmene, u kojoj  protivnik nije iskoristio tri šanse da smečom dođe do prednosti, Novak osvaja brejk šansu. Mari uspeva da se odbrani. Đoković potom osvaja drugu šansu. Koristi je i dolazi do ranog brejka - 1:0. 

21.21 - Treći, odlučujući, set servisom je otvorio Endi Mari.

21.18 - Britanac napada servis Đokovića. Koristi pad u igri našeg tenisera i osvaja tri vezane set lopte. Koristi prvu i osvaja drugi set.

21.13 - Novak napada servis protivnika, ali jedino što je uspeo je da mu oteža, sa dva osvojena pona, da osvoji svoj servis.

21.07 -  Đoković bez većih problema osvaja svoj servis, 4:4.

21.01 -  Protivnik je ponovo bio siguran na svoj servis - 3:4.

20.57 - Mari ponovo pritiska Novakov servis, 15:30. Novak uspeva da se odbrani posle odličnog napada protivnika, 30:30. Đoković potom vezuje dva poena i osvaja svoj servis gem, 3:3.

20.51 - Nastavlja se velika borba. Ovog puta Mari je uspeo da bez većih problema osvoji gem, 2:3. 

20.48 - Problemi za našeg tenisera. Mari na njegov servis osvaja brejk loptu. Uz malo sreće Novak uspeva da se izvuče i osvoji svoj servis gem.

20.41 - Đoković napada servis protivnika, dolazi do 0:30, a potom i do dve vezane brejk šanse, prve u drugom setu. Obe odlaze u nepovrat. Novak je neumoljiv osvaja i treću šansu. As servis protivnika i novo izjednačenje. Dvostruka servis greška Britanca i naš as ima novu šansu za brejk. Greška našeg tenisera, izjednačenje. Mari asom dolazi do gem lopte. Novi snažan servis i protivnik osvaja gem. 

20.33 - Novak je, takođe, siguran. Osvaja svoj servis - 1:1.  

20.28 - Mari bez problema osvaja svoj servis.

20.26 - Drugi set servisom je otvorio Endi Mari.

Taj brejk prvog seta:

Đoković - Mari: 1:0, 2:0 (mini brejk), 3:0 (mini brejk), 4:0, 4:1 (mini brejk, dvostruka servis greška), 4:2, 5:2 (mini brejk), 5:3 (mini brejk), 6:3, 7:3 (mini brejk).

20.12 - Mari servira za opstanak u setu. Đoković napada i dolazi do 0:30, međutim protivnik uspeva da se izvuče i posle najdužeg poena do sada, 35 razmenjenih udaraca, dolazi do izjednačenja 30:30, a potom osvaja i naredni poen. Novak uz dosta sreće, loptica se odbila od mreže i skotrljala u protivnikovo polje, dolazi do izjednačenja. Mari potom vezuje dva poena i osvaja gem, 6:6.  

20.05 - Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis - 6:5. 

19.56 -  Novak osvaja svoj servis bez izgubljenog poena, 5:4.

19.53 - Novak uzvraća istom merom. Sada on ima tri vezane brejk lopte.  Koristi drugu i ponovo vraća brejk.

19.48 - Ponovo Mari preti, dolazi do tri vezane brejk šanse, koristi prvu i sa nulom osvaja i ovaj gem, 3:4.

19.46 - Naredni servis gem Endi osvaja sa nulom.

19.40 - Borba se rasplamsala. Mari ponovo napada servis našeg asa, osvaja prva dva poena, 0:30. Novak uspeva da se izvuče - 30:30. Potom vezuje još dva poena i osvaja gem. 

19.37 - Novak je došao do igre. Na servis protivnika konačno je zapretio. U dva navrata dolazi do izjednačenja nakon prednosti za protivnika. Potom Mari greši na mreži i naš teniser ima prvu brejk šansu u meču. Koristi je i vraća brejk, 2:2.

19.27 - Mari ponovo preti na sevis našeg asa, 0:30. Noković uspeva da odbije ovaj napad, 30:30. Nova greška i Britanac ima novu brejk šansu, koju uspeva da iskoristi, brejk, 1:2.    

19.24 - Protivnik je bio siguran i sa nulom je osvojio svoj servis.

19.22 - Prvi je servirao Novak. Mari koristi dve vezane greške našeg asa i dolazi do brejk šanse. Đoković je siguran na mreži i uspeva da se odbrani. Protivnik je uspeo da izbori još dva izjednačenje nakon prednosti za našeg tenisera. Narednu gem šansu Novak uspeva da iskoristi i osvaja uvodni gem. Prvi gem u meču je trajao osam minuta igre.

19.14 - Počeo je meč između Đokovića i Marija

19.10 - Prvi će servirati Novak Đoković. 

18.55 - Teniseri su izašli na teren. Uskoro će početi veliko finale...

18.45 - Dok čekate početak meča, pogledajte kako dva tenisera riterniraju na ovom turniru...

broj komentara 32 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. apr 2015, 17:59)
Milan [neregistrovani]

milan.taborin@triera.net

Novak je pobedio, ali u obe pobede zadnje je bio nešto nezainteresiran,bezvoljan i svoje navijače je dovodio do očaja.Ne znam što se tako ponašao,mogu nagađati,ali igrao je dosta dosadan tenis i za dlaku se provukao,zahvaljujući greškama protivnika.Njegov sam strastan navijač i volim ga kao svoga sina,ali sam realan i svi ste videli šta se dešavalo.Izgledao je umorno,iscrpljeno,jedva stajao na nogama,spor,preterano grešio,retko prvu servu iskoristi,loptica mu na par santimetara od njega i on samo gleda,stajao je uvek 1-3m iza crte i sam sebi komplicirao igru.Pitao sam se koja je to taktika? Čak je njegova supruga Jelena napustila tribinu,jer nije mogla da ga gleda kako se muči.Znam da je bila vrućina i velika vlaga,ali Novak je navikao na te uslove.Imam utisak da je premoren i dosta psihički opterećen,ali ne razumem zašto taj servis jednom ne usavrši i zašto više ne trči.Možda je bio bolestan,imao virozu neku,stomačne probleme,neka povreda itd,ali se čudno ponašao i u suštini je jako slabo igrao,tako da ga je neko sa lestvice na 100 mestu mogao pobediti,ali su slabi bili i Ukrajinac i Škot. Možda je bolje ponekada meč predati nego se mučiti i kidati živce svojim navijačima,i aoko je veliki novac u pitanju.Novak je samo čovek i postigao je briljantne rezultate, ali ja želim da uživam kada ga gledam i molim komentatore da budu objektivniji,bez pristrasnosti kada je Novak u pitanju.Najviše zabrinjava ta promenljivost i oscilacije,a to govori o psihičkoj i fizičkoj spremnosti.

(ponedeljak, 06. apr 2015, 09:34)
Pera [neregistrovani]

Nolemanija

Lako je pobediti Marija kada je čovek bolestan; ima nolemaniju (strah od Noleta).

(ponedeljak, 06. apr 2015, 08:17)
Slobodan [neregistrovani]

Uvek uz tebe

Hajde Nole

(ponedeljak, 06. apr 2015, 07:50)
milan [neregistrovani]

Idol

Djoković bi moral biti idlol svakom pripadniku srbskog naroda, kako se maksimalno ulože znoj, suze i krv
(parafriziram pokojnog Churchilla) ako se u životu želi nešto postići.

Budite uporni na svakom koraku i u svakom segmentu svog života i Srbi će te postati jedan od najcenjenijih
naroda na ovom planetu. Ne samo najcenjenijih nego i najbogatijih.

(ponedeljak, 06. apr 2015, 04:25)
grobar68 [neregistrovani]

pobeda

To Nole Majstore! Al si ga opet razbuco! Svaka ti cast, nastavi tako!

(ponedeljak, 06. apr 2015, 00:26)
Milan [neregistrovani]

King

Bravo Nole majstore , pokazeš se uvek kad je potrebno ili po onoj narodnoj " Konac delo krasi " Mnogo uspeha u sledecim mecevima !!!

(ponedeljak, 06. apr 2015, 00:18)
anonymous [neregistrovani]

Sramota za Miami Open

Bruka i sramota za Miami open. Na zvanicnom sajtu jos nisu postavili vest da je Novak pobedio. Takodje ni u vestima na njihovom sajtu nema nicega. Samo kad se udje u rezultate moze da se vidi da je stiklirano pored Novakovog imena. Valjda im smeta ili sta vec....

(ponedeljak, 06. apr 2015, 00:13)
anonymous [neregistrovani]

BRAVO NOLE!

ZAISTA FENOMENALNO! BRAVO!

(ponedeljak, 06. apr 2015, 00:04)
M [neregistrovani]

Cestitam!

Svaka cast, Nole, heroju nas! Sve najbolje tebi i svima koji su uz tebe!

(nedelja, 05. apr 2015, 23:05)
anonymous [neregistrovani]

Re: Slabo! Danas je Marej bolji!

Nesto si rekao? Nisam dobro cuo? Ko je bolji?