Obradović:Cilj je da osvojimo Dejvis kup

Selektor srpske teniske reprezentacije Bogdan Obradović rekao je da je cilj njegove ekipe da osvoji Dejvis kup i dodao da će reprezentativci dati sve od sebe da to ostvare, iako su u prvom kolu dobili teškog protivnika reprezentaciju Španije.

"Igramo protiv Španije u gostima, spojile su se dve najgore moguće kombinacije. Gostujemo, bez obzira na to da li u prvom kolu ili u finalu, naš je cilj da osvojimo Dejvis kup.

 Ako to želimo moramo da igramo protiv najjačih reprezentacija. Imamo dobar tim, očekujem da igrači budu zdravi i spremni, oni će dati sve od sebe i idemo na pobedu", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selektor Srbije veruje da ni Španci nisu zadovoljni žrebom, ali je dodao da će bez obzira na vrstu podloge srpski teniseri biti motivisani.

"Videćemo za koju će se podlogu Španci odlučiti. Nadal je dobar na svim podlogama, nezgodan je na šljaci, travi. To je za nas veliki izazov i bićemo izuzetno motivisani. Verujem da ni oni nisu zadovoljni što su u prvom kolu dobili Srbiju za protivnika", rekao je on.

Na pitanje novinara u kom meču bi Srbija mogla da osvoji poen, Obradović je rekao da će to biti otvoren meč i da će pobednik biti odlučen posle trećeg dana.

"Imamo Đokovića i meč je apsolutno otvoren. Nadal je prvi, a on treći na ATP listi ali i to u narednom periodu može da se promeni.

Nadal je pod velikim opterećenjem, u poslednjih nekoliko meseci igra dobro, ali i on mora da ostane nepovređen. Biće napet meč i mislim da će pobednik biti poznat posle trećeg dana", ocenio je Obradović.

Obradović je dodao da ne zna ko će igrati za Španiju, ali da bez obzira na to očekuje da će srpski reprezentativci igrati dobro.

Podsetio je na pobedu Tipsarevića nad Davidom Fererom na Olimpijskim igrama i dodao da Nenad Zimonjić ima veliko iskustvo i da može da igra sa svakim igračem u dublu.

Meč prvog kola Dejvis kupa između Španije i Srbije igraće se sledeće godine od 6. do 8. marta u Španiji, a termin je pomeren zbog Otvorenog prvenstva Australije koje se igra od 19. januara do 1. februara .

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи