Читај ми!

Novakova fondacija 1.500.000 dolara za poplave

Fondacija Novak Đoković prikuplja pomoć za otklanjanje posledica od poplava. Do sada je prikupljeno 1.500.000 dolara, koji su namenjeni pre svega za obnovu vrtića i škola u Srbiji. Fondacija će uputiti novac i u BiH i Hrvatsku, koje su takođe ugrožene u poplavama.

Novak Đoković fondacija je, zahvaljujući velikom odzivu humanih ljudi širom sveta, kao i ličnoj donaciji osnivača Fondacije, do sada prikupila 1.500.000 dolara namenjenih obnovi pre svega predškolskih objekata u Srbiji.

Prvi takav objekat biće predškolska ustanova "Galeb" u Petrovcu na Mlavi, za čiju je sanaciju i opremanje potrebno 136.000 dolara, koje je u potpunosti obezbedila Fondacija. Tim povodom su danas predstavnici Novak Đoković fondacije, Opštine Petrovac na Mlavi i predškolske ustanove "Galeb" potpisali ugovor o donaciji.

"S obzirom na to da je poplavljeni predškolski objekat jedini u Petrovcu na Mlavi, odlučili smo da prvi deo prikupljenih donacija usmerimo baš u njegovo renoviranje, sanaciju i opremanje. Vrtić je površine 1.350 m2 i njega je do poplava svakodnevno pohađalo 350 dece. Maksimalna vrednost radova procenjena je na 136.000 dolara i uključuje građevinske radove i kupovinu opreme koja je uništena. Radovi će početi u narednih nekoliko dana, a očekuje se da će objekat kompletno biti renoviran i opremljen do kraja avgusta. Naš tim svakodnevno je u komuniciji sa lokalnim samoupravama i obilazi devastirane predškolske objekte u Srbiji. Fondacija će obaveštavati javnost o svim narednim objektima koje ćemo pomoći donacijama i koje ćemo obnoviti. Uradićemo sve što je u našoj moći da se deca što pre vrate se u svoje vrtiće", izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, projekt mendžer Novak Đoković fondacije.

Ona je napomenula i da bi želela da pohvali upravu vrtića "Galeb" i roditelje, jer su kontaktirali sa Fondacijom i obavestili je o problemu koji ih je zadesio, ali i da izrazi zahvalnost što je Opština podržala i pokazala želju da pomognu sanaciju ovog predškolskog objekta.

Zahvalnost za humani gest Fondacije izrazio je prilikom potpisivanja ugovora Radiša Dragojević, predsednik Opštine Petrovac na Mlavi.

"Veoma smo srećni što sarađujemo sa Fondacijom koja nosi ime legendarnog sportiste. Nadamo se da je ovo početak saradnje, i veoma se radujemo narednim koracima", istakao je Dragojević.

"Želim da u ime dece i kolektiva PU "Galeb" zahvalim timu Novak Đoković Fondacije, koji će nam pomoći da saniramo štetu i omogućiti da mališani nastave sa pohađanjem vrtića", rekla je Tatjana Gligorovski, direktorka PU "Galeb".

U dogovoru sa Ministarstvom prosvete Vlade Republike Srbije, Fondacija će se fokusirati na sanaciju, pre svega, devastiranih predškolskih objekata, ali i škola u gradovima koji su pretrpeli štetu u poplavama. Pored Petrovca na Mlavi, realizovana je i poseta Svilajncu i u toku su dogovori sa lokalnim vlastima o potrebama sanacija vrtića u ovom gradu.

Fondacija će narednih dana uputiti grantove za pomoć Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u saradnji sa Unicefom, a detalji i namena grantova će biti naknadno saopšteni.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара