Читај ми!

Monte Karlo: Novak kao furija

Novak Đoković ubedljivo je savladao Španca Pabla Karenja Bustu 6:0, 6:1 u meču trećeg kola Mastersa u Monte Karlu. Novakov naredni protivnik Giljermo-Garsija Lopez.

Đoković je prvi set odigrao gotovo bez greške i bilo mu je dovoljno samo 23 minutu da bi doddao do prednosti od 1:0.

Srpski teniser je siguran na svoj servis, nije dozvolio protivniku ni da se približi prilici za brejk, a oduzeo mu je sva tri gema. U istom ritmu je počeo i drugi set i vrlo brzo je došao do prednosti od 3:0. I u četvrtom gemu drugog seta Đoković je imao brejk priliku, ali je nije iskoristio, pa je Basta konačno osvojio prvi gem u meču.

Međutim, to je bilo sve što je uradio, pošto je Đoković osvojio naredna dva gema i posle samo 48 minuta igre plasirao se u četvrfinale Monte Karla.

Njegov naredni protivnik biće Španac Giljermo-Garsija Lopez koji je savladao Čeha Tomaša Berdiha 4:6, 6:3, 6:1. Garsija-Lopez zauzima 38. mesto na ATP listi, a svih pet dosadašnjih međusobnih okršaja pripali su srpskom teniseru.

Ostali četvrtfinalni parovi mastersa u Monte Karlu su Rafael Nadal (1) - David Ferer (6), Stanislas Vavrinka (3) - Miloš Raonić (8), Rodžer Federer (4) - Žo-Vilfred Tsonga (9).

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3,4 miliona evra.

Srpski teniser prezadovoljan je jer je u prva dva kola turnira u Monte Karlu izgubio samo dva gema.

"Izgubio sam samo dva gema u prva dva meča, ne može da bude bolje, to je sigurno. Ne želim da se zanosim, ali imam samopouzdanje. Želim da nastavim sa dobrom formom koju imam od tvrde podloge na prethodnim američkim turnirima", rekao je Đoković posle meča.

"To je još jedan specijalista za igru na šljaci. Već imam raznovrsnost u igri, što je ključna komponenta za uspeh na ovoj podlozi. Moram da budem u stanju da pođednako igram u odbrani i napadu. Na tome sam dosta radio u prva dva kola", kazao je Đoković.

Ovako je protekao meč na centralnom terenu u Monte Karlu:

16.48. Kraj meča, nova pobeda Novaka Đokovića koji nastavlja pohod ka odbrani titule u Monte Karlu. 

16.47 - Novak pravi još jedan brejk i servis kojim može da privede ovaj neravnopravni duel kraju.

16.42 - Španac posle 41. minuta igre dolazi do svog prvog gema u meču, 3:1 u drugom setu za Novaka. 

16.37 - Novak i udrugom setu nastavlja da melje protivnika, pravi novi brejk i vodi u drugom delu igre sa 2:0. 

16.26 - Đoković i treći put osvaja servis svog rivala, pa posle samo 22 minuta igre vodi protiv Karenja Buste sa 1:0 u setovima (6:0).

16.22 - Novi brejk pravi Novak, posle čega osvaja svoj servis gem, pa vodi u prvom setu protiv Španca sa 5:0. 

16.13 - Novak nastavlja sa odličnom igrom u Monaku, odmah pravi brejk i vodi u prvom setu sa 3:0. 

16.05 - Počeo meč između Novaka Đokovića i Pabla Karenja Buste.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво