Novak poražen od Federera

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković, poražen je u polufinalu JU-es opena od Rodžera Federera sa 3:1 u setovima. Po setovima je bilo 6:3, 5:7, 7:5, 6:2

Federer je ušeo u meč izuzetno agresivno. Rodžer je vrlo brzo i lako poveo sa 1:0 u gemovima. Đoković dobija gem na svoj servis i izjednačuje rezultat ali Švajcarac već u narednom gemu, ponovo dolazi do prednosti od 2:1.

Prvi brejk viđen je već u četvrtom gemu na servis našeg tenisera. Federer je tako poveo sa 3:1, a potom odličnim servisima stiče vođstvo od 4:1 nakon svega 12 minuta meča.

Do kraja seta, svaki teniser je dobijao gemove u kojima je servirao, tako da je Rodžer Federer pobedio u prvom setu sa 6:3, za svega 26 minuta igre.

Drugi set Đoković počinje znatno samouverenije. Nakon osvajanja prvog gema na svoj servis, naš treniser pošteno je namučio Fedrera u drugom, koji Švajcarac ipak dobija i izjednačuje na 1:1. Prvi brejk i u drugom setu viđen je ponovo u četvrtom gemu. Ovoga puta Đoković prvi pravi brejk i dolazi do vođstva od 3:1, a potom jakim servisima stiče prednost od 4:1. Pri rezultatu 4:2 za Novaka, Federer pravi brejk za 4:3 a nakon toga izjednačuje na 4:4. Ponovo se igralo gem za gem do rezultata 6:5 za našeg tenisera. Đoković na servis protivnoka stiže do 3 meč lopte, pravi brejk i dobija drugi set sa 7:5. Novak je tako izjednačio na 1:1 u setovima.

Izuzetno čvrsta i sigurna igra oba tenisera viđena je u trećem setu. I Rodžer Federer i Novak Đoković igrali su izuzetno dobro i sigurno u gemovima na svoje servise. Osvajali su gem za gem bez brejka sve do rezultata 5:5. Tada Federer nakon velike borbe prabi brejk na servis našeg igrača, i dolazi do, ispostavićče se presudne prednosti u trećem setu. Naredni gem na svoj servis Federer dobija svojom sigurnom, prepoznatljivom igrom, a samim tim i treći set sa 7:5. Tako je Švajcarac poveo sa 2:1 u setovima i najavio veliku borbu u nastavku meča.

Rodžer Federer pokazao je u četvrtom setu zašto je toliko dugo u samom vrhu svetskog tenisa. Ravnopravno se igralo do rezultata 2:2, a potom Federer osvaja čak četiri gema za redom. Tako je Švajcarac trijumfovao u četvrtom setu sa 6:2 i zasluženo dobio meč sa 3:1 u setovima.

Đoković: Federer zasluženo pobedio

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je, posle poraza u polufinalu Međunarodnog prvenstva SAD u Njujorku protiv Rožea Federera, da je švajcarski teniser potpuno zasluženo pobedio:.

"Federer je zasluženo pobedio. Što se moje igre tiče, razočaran sam, jer fizički nisam mogao da pariram švajcarskom teniseru. Njega možete da pobedite jedino ukoliko ste stoodsto spremni i na fizičkom i na mentalnom planu", rekao je Đoković.

Srpski teniser broj 1 ipak je zaključio da je američki "gren slem"-turnir za njega bio veoma uspešan:

"Prezadovoljan sam plasmanom u polufinale, s obzirom na teškoće koje sam imao na ovom turniru. Nije bilo ni mala lako izdržati nekoliko teških mečeva, koji su me potpuno iscrpli", istakao je Đoković.

Treći teniser sveta nije imao podršku njujorške publike, koja je potpuno prešla na stranu Federera, za razliku od prošlogodišnjeg finala, kada je ljubimac na terenima Flešing Medouza bio upravo Đoković:

"Publika je bila apsolutno fer. Federer je imao veću podršku gledalaca, jer je to i zaslužio svojim statusom jednog od najboljeg tenisera sveta", smatra Đoković.

Na komentar da je publika nekorektno aplaudirala i onda kada je srbijanski teniser pravio iznuđene greške pa čak i tokom serviranja, Đoković je odgovorio da ga to ni malo nije uznemirilo:

"Takav je život, ne možete uvek da imate sve ono što biste želeli. Sada okrećem drugu stranicu. Sve ono što je bilo ružno, zaboraviću, a pamtiću samo najlepše trenutke sa ovog tunira", poručio je Đoković.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи