Novak Đoković u četvrtfinalu, Vemić poražen u dublu

Naš najbolji teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Amerike, pošto je savladao Španca Tomija Robreda sa 3:2 po setovima 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3.

 

Đoković je meč protiv 15. nosioca na turniru ušao kao favorit, ne samo zato što je treći nosilac, već i što je u dosadašnjim susretima pobedio u tri duela, a izgubio samo jedan.

U prvom setu imao je nekoliko prilika za brejk, ali je svoju jedinu priliku iskoristio Robredo, kada je poveo sa 5:4 i zatim na svoj servis osvojio gem i dobio prvi set sa 6:4.

Đoković je drugi set odlično počeo, poveo sa 3:0, ali je onda posle proklizavanja na terenu osetio bol u nozi i leđima i potražio pomoć fizioterapeuta. Usledio je kratak prekid, koji nije uticao na njegovu igru. Bez problema završio je ovaj deo igre sa 6:2.

Srpski teniser nastavio je dobro da igra i u trećem setu kada je posle ubedljivog vođstva od 4:1 završio set sa 6:3 i poveo sa 2:1.

Četvrti set bio je mnogo zanimljiviji. Đoković i Robredo su bili potpuno izjednačeni do 3:3. Španac je poveo sa 5:4 i imao više koncentracije u zavšnici što mu je donelo pobedu od 7:5 i izjednačenje u setovima - 2:2.

U završnicu meča Đoković je ušao sigurno posle 2:2, poveo je sa 4:2 i 5:3, a onda na servis protivnika osvojio gem i plasirao se u četvrtfinale.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu biće podnik meča između Endija Rodika (SAD) i Čileanca Fernanda Gonzalesa.

Vemić i Soareš eliminisani u četvrtfinalu

Srpski teniser Dušan Vemić i Brazilac Bruno Soareš nisu uspeli da se plasiraju u polufinale konkurencije dublova na gren slem turniru US Open pošto su  u četvrtfinalu izgubili od argentinskog para Maksimo Gonsales-Huan Monako sa 2:1 u setovima - 6:2, 6:7, 6:3.

Gonsales i Monako će u polufinalu igrati protiv Čeha Lukasa Dluhog i Indijca Leandera Paesa koji su pobedili Šveđanina Roberta Lindšteta i Finca Jarka Nijeminena sa 6:3, 6:7, 6:3.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво