Troicki izgubio od Nadala

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD pošto je izgubio od prvog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, sa 3:0 u setovima (4:6, 3:6, 0:6).

U meču koji je trajao 114 minuta Nadal je osvojio 87, a Troicki 62 poena. Srpski teniser je zabeležio 11 asova, dok je Nadal neodbranjivo servirao četiri puta.

Srpski teniser napravio je 38 neiznuđenih grešaka, a Nadal dvostruko manje.

U prvom setu igrao se izjednačen tenis, u prilog tome govori podatak da je Troicki osvojio 28 poena, a Nadal samo četiri više. Oba tenisera su igrala sigurno prilikom svojih servisa, da bi španski teniser tek u 10 gemu uspeo da napravi brejk i povede sa 1:0 u setovima.

Troicki je zabeležio sedam asova, ali posle drugog servisa osvojio je samo 29 odsto poena. Srpski teniser je u prvom setu napravio 14 neiznuđenih grešaka, dok je Nadal napravio šest.

U drugom setu Troicki je u trećem gemu uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1, ali je prvi igrač sveta uspeo da uzvrati i izjednači rezultat na 3:3.

Troicki je u osmom gemu imao priliku da napravi brejk, ali nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte i Nadal je tako dobio drugi set sa 6:3.

Nadal je u drugom setu odlično igrao na mreži, a osvojio je i više poena posle drugog (79 odsto poena) nego posle prvog servisa (43 odsto). Troicki je nastavio sa dobrim servisima, napravio je četiri asa, ali se ponovo mučio sa poenima posle drugog servisa.

Troicki je u drugom setu osvojio 23, dok je Nadal osvojio 30 poena.

U odlučujućem setu prvi teniser sveta je potpuno dominirao, osvojivši ga bez izgubljenog gema.

Srpski teniser je u trećem setu osvojio 11, dok je Nadal osvojio 25 poena.

Protivnik Nadalu u osmini finala biće domaći teniser Sem Kveri koji je ranije pobedio 14. nosioca, Hrvata Ivu Karlovića, u tri seta (7:6, 7:6, 6:2).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи