Читај ми!

Novak nesalomivi

Novak je u finalu Vimbldona, imaće priliku da u nedelju drugi put u karijeri osvoji ovaj gren slem. Savladan je Del Potro nakon maratona koji je trajao skoro pet sati, 3:2 za našeg asa. Obojica prikazala veličanstven tenis, borbu do poslednjeg daha, poslednjeg atoma snage. Novak je uspeo da nadigra Argentinca i stigne do finala. Naredni rival je Endi Mari koji je savladao Jiržija Janovica sa 3:1. Finale je u nedelju od 15.00 časova.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu pobedio Huana Martina del Potra sa 3:2, po setovima 7:5, 4:6, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:3. Đoković i Del Potro igrali su četiri sata i 43 minuta i tako odigrali najduže polufinale u istoriji Vimbldona.

Rivali su odigrali jako uzbudljiv meč, koji po mnogim stvarima može da ponese epitet "epski". Argentinac je u četvrtom setu spasao dve meč lopte i izborio peti.

Oba rivala su imala mnogo prilika i odigrali su jako mnogo atraktivnih i uzbudljivih poena, ali je na kraju slavio "prvi reket" sveta Đoković, zahvaljujući i boljoj fizičkoj spremi, jer je u petom setu bilo vidljivo da je Del Potro umoran.

U prvih pet gemova teniseri su bili sigurni na svoj servis i brzo su završavali poene. Prvu šansu za brejk izborio je srpski teniser nakon grešaka Del Potra, ali je Argentinac uspeo da se odbrani.

Za razliku od početka seta, gemovi koji su usledili bili su duži i nezivesniji, ali ni Đoković ni Del Potro nisu uspevali da steknu prednost sve do 12. gema. Tada je prvi teniser sveta konačno napravio brejk što je bilo dovoljno za vođstvo u setovima.

Početak drugog seta je bio identičan prvom. Teniseri su bili sigurni na svom servisu, nije bilo prilika za brejk, pa ni mnogo uzbuđenja na terenu.

Šesti gem je bio duži i u njemu je Đoković propustio četiri brejk prilike. Del Potro je uspeo da se spase dobrim servisima, jednim odličnim volejom i greškom Đokovića.

U narednom gemu, na servis Đokovića, Argentinac je odlično odigrao i potpuno neočekivano uspeo da napravi prvi brejk u meču i povede sa 4:3. Taj jedan brejk je bio dovoljan Del Potru da osvoji drugi set (6:4) i tako postane prvi teniser na ovogodišnjem Vimbldonu koji je oduzeo set Đokoviću.

U trećem setu, iako je bilo prilika na obe strane, nije bilo brejkova, pa je pobednik rešen u taj-brejku. Taj deo igre je srpski teniser dobio ubedljivo sa 7:2 i tako poveo sa 2:1 u setovima.

Del Potro se borio uprkos povredi kolena. Oba rivala su "ginula" za svaki poen i nije bilo brejkova sve do sedmog gema, kada je Đoković oduzeo Del Potru servis, ali mu je Argentinac odmah potom vratio za 4:4.

Posle razmene brejkova, oba tenisera su ponovo bila sigurna na svom servisu, tako da je set ponovo morao da se rešava taj-brejkom.

Izuzetno napeta igra produžila se i tu. Đoković je vodio 6:4 i imao je dve meč lopte, ali je Del Potro odbranio obe i na kraju na svom servisu izjednačio na 2:2 u setovima.

Peti set je doneo nastavak borbe, bez mnogo brejk prilika. Obojica tenisera imali su šansu da oduzmu rivalu servis, ali bez uspeha. To se konačno promenilo u osmom gemu kada je Đoković napravio brejk, a onda je odmah u sledećem servirao za meč, ali bez uspeha.

Đoković je novi brejk napravio na sledećem Del Potrovom servisu i tada je konačno dobio ovaj meč.

Đoković: Jedan od najboljih mečeva

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu je današnje polufinale Vimbldona protiv Huana Martina del Potra jedan od najboljih mečeva u karijeri, a istakao je da će tek sutra razmišljati o finalu i da želi da uživa u pobedi.

"Ovo je bio jedan od najboljih mečeva koje sam igrao, kao i jedan od najuzbudljivijih. Bio je jako neizvestan meč, niko nije mogao da napravi razliku i odvoji se", rekao je Djoković odmah posle meča.

Đoković je u četvrtom setu imao dve meč lopte, ali je Del Potro uspeo da ih spase i izbori peti set. "Zato je on grend slem šampion i plasman mu je u vrhu. Uvek u teškoj situaciji pronađe rešenje. Ne mislim da sam igrao loše kod te dve meč lopte. On se fenomenalno borio i svaka mu čast na tome", rekao je Đoković.

Novak je kazao da je bio razočaran kada je izgubio četvrti set, ali je dodao i da se spremao za pet setova. "Bio sam razočaran posle četvrtog seta. Bilo je mnogo prilika, koje nisam iskoristio. Kao što sam rekao, svaka mu čast i čestitam mu na borbi. Spremao sam se za pet setova, to sam i očekivao. Nivo tenisa je bio veoma visok", rekao je Đoković.

U finalu ga čeka pobednik meča Endi Marej - Ježi Janovič.
"Želim danas samo da uživam u ovoj pobedi, a sutra ću da počnem da razmišljam o finalu. Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih mečeva i definitivno najuzbudljiviji na Vimbldonu. Počastvovan sam da sam iz njega izašao kao pobednik", rekao je Đoković.

Del Potro: Teško je podneti poraz

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro rekao je danas da mu je teško da podnese poraz od Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona, a taj meč je ocenio kao "veliku bitku".

"Teško je podneti poraz. Vodila se velika bitka. Meč je bio na visokom nivou i bio sam jako blizu", preneli su Del Potrove reči argentinski elektronski mediji.

Đoković je posle četiri sata i 43 minuta pobedio "Delpa" sa 3:2 u setovima.
"Uspeo sam da zadržim svetskog broja jedan skoro pet sati, s dobrim, dugačkim poenima. Vraćao sam servis, to je bilo dobro i pomoglo mi je da napredujem. Siguran sam da je (trener) Franko (Davin) jako srećan, s jedne strane", rekao je Del Potro.

Argentinac je priznao da mu je teško bilo da izgubi posle takvogmeča.
"Ljudi oko mene su mi govorili lepe stvari, ali me rastužuje pomisao da sam igrao sjajan meč dva dobra protivnika i izgubio. Teško mi je kad izgubim. Ima susreta kada obojica igrača zaslužuju da pobede, ali ako je trijumf zapao njemu, onda ga je i zaslužio", rekao je Del Potro.

On je kazao da je zadovoljan svojim nastupom na Vimbldonu.
"Ono što sam iskusio na terenu bilo je spektakularno, nevezano za rezultat. Važno je što sam ponovo postao opasan i mogu da se nosim s najboljima na svetu", kazao je Del Potro.

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво