Читај ми!

Novak pokorio Dubai

Novak Đoković trijumfovao u Dubaiju savladavši u finalu Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:3. Prvi reket sveta osvojio je tako drugu titulu ove sezone, nakon trijumfa na Australijen openu, ukupno 36. u karijeri.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je na ATP turniru u Dubaiju savladavši danas u finalu Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:3.

To je Đokovićev četvrti trofej na turniru u Emiratima, gde je prethodno slavio 2009., 2010. i 2011. godine, ovoga puta bez ijednog izgubljenog seta.

Srpski teniser osvojio je drugu titulu ove sezone, nakon Australijen Opena u januaru u Melburnu, ukupno 36. u karijeri, a dobio je 13. meč zaredom u 2013.

Na startu današnjeg duela obojica tenisera bili su sigurni. Prvi se "otcepio" Berdih brejkom u petom gemu za vođstvo od 3:2, ali Đokoviću nije dugo trebalo da se vrati u igru i uzvrati za 4:4. U završnici seta Čeh nije uspeo da se izbori sa pritiskom, napravio je dvostruku servis grešku, pa je Srbin dobio set sa 7:5.

Slično je bilo u nastavku borbe. Berdih je pogrešio u osmom gemu za vođstvo Đokovića od 5:3, pa je konačno položio oružje nakon jednog sata i 34 minuta igre. Bila je ovo 13. pobeda Đokovića nad Berdihom u njihovom 14. međusobnom duelu.

Trijumfom u Dubaiju Đoković je osvojio 500 ATP bodova i novčanu nagradu od 429.600 dolara, dok je Berdihu pripala suma od 193.700 dolara.

Prvi reket sveta već sutra putuje na američki kontinent, gde ga očekuju dva turnira iz Masters serije, najpre Indijan Vels, potom i Majami.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво