Pilić: Đoković im smeta što je Srbin

"Naravno da ih boli činjenica da je Srbin najbolji na svetu. Žao im je što na njegovom mestu nije Amerikanac ili Francuz. Njih boli, a ja uživam", rekao je poznati teniski stručnjak Nikola Pilić komentarišući izjavu komentatora "Eurosporta" Petrika Muratoglua da je Đoković nekompletan igrač.

Kada je Novak Đoković posle osvojenog Vimbldona 2011. godine rekao da je na sreću ili na žalost teniski broj jedan Srbin, to je, izgleda, zaista zaparalo uši pojedinim sportskim novinarima.

Tako je komentator "Eurosporta" i vlasnik teniske akademije Patrik Muratoglu nedavno rekao za Novaka da je nekompletan teniser i da mu se igra raspada kada mu je poljuljano samopouzdanje.

Na reči ovog „stručnjaka" osvrnuo se jedan od najboljih trenera današnjice Nikola Pilić, koji smatra da zapadnim novinarima bode oči činjenica da svetski broj jedan dolazi iz Srbije.

U razgovoru za internet portal Sportal.rs, Pilić je rekao da se pojedini stručnjaci trude da marginalizuju Đokovićev uspeh.

„Naravno da ih boli činjenica da je Srbina najbolji na svetu. Žao im je što na njegovom mestu nije Amerikanac ili Francuz. Njih boli, a ja uživam", rekao je Nikola Pilić.

Poznati teniski stručnjak nije imao nimalo lepe reči za Mutroglua, koji se nalazi u stručnom štabu Serene Vilijams.

„Poručio bih tom gospodinu koji je verovatno Serenin dečko, da ne priča mnogo jer nama šta da kaže. Zašto nije rekao kako to izgleda kompletan teniser. Ja ću da mu kažem kako izgleda. Kada neko posle 2011. godine, koja je bila fantastična, naredne sezone osvoji 13.000 poena, to može da bude samo kompletan igrač", rekao je Pilić za Sportal i savetovao ga da prestane da filozofira jer on nije ni Mekinro niti Borg da radi tako nešto.

"Ne znam šta je taj gospodin Muratoglu uradio u životu pa da tako priča. Ja sam za 30 godina lansirao među prvih 100 više od 40 tenisera i sa tri nacionalna tima sam osvojio Dejvis kup, tako da mu poručujem da ne filozofira. Novak je zasluženo prvi na ATP listi, ima sjajan osećaj za loptu, brzinu, tehniku i mentalno niko ne može da mu parira", zaključuje Pilić.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво