Đere osvojio Oranž Boul

Mladi reprezentativac Srbije u tenisu Laslo Đere postigao je fantastičan uspeh i osvojio čuveni Oranž Boul u konkurenciji do 18 godina i time se upisao u knjigu velikih šampiona. Ovaj prestižni turnir kao juniori su osvajali Federer, Borg, Lendl, Mekinro, Rodik, Bagdatis.

Đere je četvrtfinalu kao deseti nosilac eliminisao prvog favorita tog takmičenja, Italijana Đanluiđija Kvincija rezultatom 6:7(2:7), 6:2, 6:1, u borbi za finale pobedio je Amerikanca Tai-Son Kvjatovskog sa 6:4, 6:4, dok je u meču za titulu savladao Šveđanina Elijasa Imera takođe sa 6:4, 6:4.

 

Đere je rođen 2. juna 1995. godine u Senti. Ove godine osvojio je juniorsko prvenstvo Srbije u dvorani u konkurenciji do 18 godina, sa juniorskom selekcijom Srbije osvojio je srebro na ekipnom prvenstvu Evrope i dve ITF titule (Budaorš i Pančevo).

Trenutno je na 18. poziciji ITF liste najboljih juniora sveta, a od naredne nedelje biće oko šestog mesta.

 

Sezonu 2012. Đere je počeo sa 110. mesta na ITF listi. Učestvovao je i na pet fjučers turnira održanih u Srbiji i zabeležio šest pobeda, što mu je donelo i plasman na ATP listi, gde je trenutno 909. profi teniser sveta.

Oranž Boul kao juniori su osvajali Rodžer Federer, Bjern Borg, Ivan Lendl, Džon Mekinro, Endi Rodik, Markos Bagdatis i do sada nijedan teniser Srbije nije uspeo da se okiti titulom na ovom prestižnom turniru.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се