Читај ми!

Ana u društvu đaka

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović družila se sa osnovcima pet beogradskih škola u okviru projekta "Škola bez nasilja". Ona je apelovala na sve učenike, roditelja i nastavnike da ulože trud kako bi nasilje nestalo iz škola.

Domaćin druženja bila je Osnovna škola "Filip Filipović", a prisustvovali su đaci i roditelji iz škola "Mihailo Petrović Alas", "Svetislav Golubović Mitreljeta", "Miroslav Antić" i "Vasa Čarapić".

Teniserka je sa decom razgovarala o važnosti poštovanja pravila da bi se postigli rezultati. Podelila je sa njima svoja iskustva o pravilima koja se tiču redovnih treninga, ishrane i odmora, koja pomažu u postizanju dobrih rezultata.

"Nije lako biti sportista, a u profesionalnom sportu zaista ima mnogo pravila kojih moramo da se pridržavamo. Meni to nije teško, zato ih se pridržavam, jer mi je važno da postignem ono u šta verujem. Isto je i sa nasiljem. Ako verujemo da je drugarstvo najvažnije, da možemo da se dogovorimo oko svega, da svako od nas vredi, da ima i drugih načina da se dokažemo, a ne da nekoga ismevamo ili maltretiramo - neće nam biti teško da se pridržavamo pravila nenasilja", poručila je Ivanovićeva.

Ona je apelovala na sve učenike, roditelja i nastavnike da ulože trud kako bi nasilje nestalo iz škola.

Ivanovićeva je imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a u Srbiji 2007. godine i promoviše program "Škola bez nasilja" koji ima za cilj stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво