Povratak Rafe za dva meseca

Oporavak Rafe Nadala od povrede kolena ide odlično i on bi trebao da se vrati na teren za otprilike dva meseca. Rafa nije igrao od Vimbldona kada je izgubio od Čeha Rosola.

Lekar španske teniske reprezentacije Anhel Ruiz-Kotoro rekao je danas da oporavak Rafaela Nadala od povrede kolena ide odlično i da će se on vratiti na teren za otprilike dva meseca.

"Operaciju kao opciju smo potpuno isključili. Narednih meseci on će trenirati sa mnogo fizioterapije i hidroterapije u kombinaciji sa laserima. Naša procena je da će tetiva za dva meseca biti u stanju koje mi zovemo normalno", rekao je Ruiz-Kotoro. On je naveo da se Nadal neće vraćati na teren sve dok ne bude 100 odsto zdrav.

"Rafa bi na teren mogao i za mesec dana, ali to nije cilj. Želja je da se vrati sa istom snagom koju je imao", istakao je Ruiz-Kotoro.

Prema njegovim rečima nije nužno da Nadal nakon povratka ima hronične probleme sa kolenom do kraja karijere.

"Nadal želi da kad se vrati igra u kontinuiteteu. Naravno da je teško propuštati velike turnire, ali u ovom trenutku najvažnije je da se oporavi", zaključio je lekar španskog Dejvis kup tima.

Nadal nije igrao od Vimbldona kada je u drugom kolu izgubio od Čeha Lukaša Rosola.

Zbog povrede je propustio Olimpijske igre u Londonu gde je trebalo da brani zlatnu medalju, nema ga na US openu, a neće igrati ni u polufinalu Dejvis kupa za Španiju.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво