Rešena misterija Rafinih kolena

Jedan od najboljih tenisera 21. veka, Španac Rafael Nadal, već duže vuče povrede kolena koje su u većoj ili manjoj meri obeležile njegovu karijeru. Dijagnoza je konačno postavljena - Rafa ima Hofa sindrom, koji - ukoliko se ne leči adekvatno - lako može da ugrozi karijeru sjajnog tenisera.

Najbolji španski teniser Rafael Nadal ne može sa sigurnošću da kaže kada će se vratiti na teren, ali je naglasio da će pauzirati onoliko koliko to bude bilo potrebno kako bi se oporavio od povrede kolena.

"Moram da budem strpljiv i slušam lekare, a vratiću se kada kolena budu dobro. Najbolja stvar koju sam mogao da uradim jeste da se zaustavim i odmorim. Da prihvatim trenutnu situaciju i da se uz naporan rad vratim još bolji", izjavio je Nadal na rodnom ostrvu Majorka.

Stanje kolena španskog tenisera, ispostavilo se, poprilično je ozbiljno jer je ustanovljeno da boluje od Hofa sindroma. U pitanju je poremećaj kolena zbog kog se u delu zgloba stvaraju masne naslage i tako vrše pritisak na koleno i izazivaju jake upale ligamenata. Ukoliko se ne leči adekvatno, vrlo lako može da dovede karijeru jednog od najboljih sportista ovog veka u pitanje.

Nadal je van terena još od Vimbldona i šokantnog poraza od Lukaša Rosola. Zbog povrede ga nije bilo ni na Igrama u Londonu, propustio je masterse u Torontu i Sinsinatiju, a preskočiće u poslednji grend slem u sezoni Ju-Es open.

"U ovom trenutku moje karijere plasman na rang-listi je od najmanjeg značaja. Najvažnije je da budem siguran da sam spreman da se takmičim, kao što sam radio u prvih šest meseci ove godine. Posle skoro osam godina rangiranja na prvom ili drugom mestu, mislim da sada biti četvrti ili šesti ne menja ništa", ocenio je Nadal.

Nadal je naglasio da bi voleo da igra za reprezentaciju Španije u polufinalu Dejvis kupa protiv selekcije Amerike, od 14. do 16. septembra u Hihonu, ali da ne može ništa da obeća.

"Ako kolena budu u redu do tada i ukoliko me selektor pozove, biću srećan da budem tamo. Bilo bi uzbudljivo, sjajan trenutak za povratak. Ukoliko ne, onda ću morati da čekam malo duže", poručio je Nadal.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво