Читај ми!

Nadal spreman za Dejvis kup

Trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni Nadal, rekao je da bi najbolji španski teniser mogao da bude spreman za polufinalni meč Dejvis kupa između Španije i SAD sredinom sledećeg meseca.

Zbog problema sa kolenima treći teniser sveta ne igra od poraza u drugom kolu Vimbldona, pa je propustio Olimpijske igre i turnire u Torontu i Sinsinatiju, a pre dva dana otkazao je učešće i na Ju-Es Openu, koji startuje 27. avgusta.

"To je bila prava odluka. Ova pauza dodatno će produžiti njegovu karijeru i verovatno više neće imati problema sa povredom u budushnosti. Cilj je Rafin potpuni oporavak", izjavio je Toni Nadal za Španski radio.

On veruje da će Nadal biti spreman da igra za nacionalnu reprezentaciju u polufinalu Dejvis kupa protiv SAD, od 14. do 16. septembra u Hihonu.

"Ima još mesec dana do tog meča i mi se nadamo da će sve biti u redu, ako ne na tehničkom, onda barem na fizičkom planu. Posle Vimbldona odlučili smo da se Rafa odmori nekoliko dana i radi na jačanju kvadricepsa, ali bilo je teško. U velikoj meri smo uspeli, međutim, nedovoljno da se suoči sa jakom konkurencijom kakva će biti na Ju-Es Openu. Sada normalno radimo, ali to nije isto što i četvoročasovno dnevno igranje tokom napornog turnira", rekao je Toni Nadal.

U međuvremenu, bivši svetski broj jedan, Nadalov zemljak Karlos Moja, izrazio je uverenje da će se Rafa vratiti na teren kao jači i bolji igrač.

"Rafa će se vratiti i biće jači nego što je bio ranije. Osećam i siguran sam u to", poručio je Moja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво