Читај ми!

Janku derbi na Temzi

Trenutak za istoriju. Dva srpska tenisera odmerili su snage na terenu londonske O2 arene u Masters kupu. Janko stigao do prve pobede nad Novakom. Berdih pobedio Ferera, tako da je Novak eliminsan iz daljeg takmičenja.

Novak Đoković izgubio je u trećem kolu Mastersa u Londonu od zemljaka Janka Tipsarevića sa 3:6, 6:3, 6:3. Berdih je zauzeo prvo mesto u grupi, ispred Ferera, koji je ranije obezbedio plasman u polufinale, a iz daljeg takmičenja eliminsan je prvi reket sveta Novak Đoković.

Đoković je na početku duela sa Tipsarevićem nagovestio bolje izdanje od onog koje je pružio u meču protiv Ferera. Međutim, u nastavku je prepustio dizgine igre Tipsareviću, koji je iskoristio šansu i zabeležio prvu pobedu na turniru i ujedno prvu u duelima sa Đokovićem.

Prvi teniser Srbije je u početnom setu došao do brejka u četvrtom gemu (3:1), i tu prednost održao do kraja tog dela igre. Sve se, međutim, promenilo u nastavku meča, kada je Đoković dekoncentrisanom igrom naređao čak 19 grešaka i omogućio Tipsareviću povratak u igru i izjednačenje u setovima.

Treći set je bio repriza drugog, pošto je Tipsarević odmah oduzeo servis Đokoviću i sigurnom, preciznom igrom poveo sa 2:0.

Đoković do kraja seta nije uspeo da stigne tu prednost, pa je pretrpeo drugi poraz na Mastersu i sada čeka ishod duela između Ferera i Berdiha.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle poraza od Janka Tipsarevića u poslednjem kolu A grupe Masters kupa u London da trenutno nije u stanju da pruža maksimum na terenu.

"Nedostaju mi svežina, glad za pobedama i pružanje maksimuma na terenu. Trenutno nisam u mogućnosti da to uradim", rekao je Đoković posle meča.

"Izgubio sam meč koji sam mislio da ću dobiti. Biću srećan i ukoliko je ovo moje poslednje pojavljivanje na Masters kupu, jer u poređenju sa porazom od Ferera, mislim da sam sada igrao malo bolje", rekao je Đoković. On je dodao da će nastaviti da se priprema za eventualni duel sa Rodžerom Federerom, ali i da se raduje odlasku na dugo očekivani odmor, ukoliko Berdih savlada Ferera.

"Imam neverovatnu sezonu iza sebe, koju ništa ne može da upropasti. Uvek ću se sećati ove godine kao najoblje u mom životu", zaključio je Đoković.

Janko Tipsarević je rekao da mu je drago što je pobedio Novaka Đokovića na Mastersu u Londonu, ali da ne voli da igra protiv svojih zemljaka.

"Bio je zanimljiv meč, pun preokreta. Izuzetno sam srećan što sam ovde. Da mi je neko rekao da ću završiti godinu ovde, sa ovom pobedom, prihvatio bih smesta. Uživam u trenutku, ali ne volim da igram protiv zemljaka, jer smo svi dobri prijatelji van terena", rekao je Tipsarević posle pobede od 3:6, 6:3, 6:3.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво