Janko, za poen kratak

Janku prija elita, prikazao je odličnu igru, ipak na kraju slavio Berdih. U drugom kolu A grupe završnog mastersa u Londonu Janko Tipsarević poražen je od Tomaša Berdiha sa 2:1. U petak, u poslednjem kolu po grupama, igra protiv Novaka.

Iako je zaigrao kao prva zamena, pošto se Marej povredio, Janko je dokazao da je u odličnoj formi i da je zasluženo ma mestu broj 9 na ATP listi. U igri živaca u taj-brejku trećeg seta Janko je propustio meč loptu na svoj servis, potom poklonio Čehu šansu, koju ovaj koristi za konačnu pobedu.

Od samog starta Janko je delovao samouvereno. Pravi rani brejk, čime je uspeo da poremeti Berdiha, koji nije uspeo da se oporavi do kraja seta. Tipsarević je dozvolio protivniku da osvoji samo dva gema u setu - 6:2.

Nakon izjednačene borbe u drugom setu Janko propušta svoju brejk šansu. Pri rezultatu 4:3 za Čeha, Berdih koristi svoju prvu brejk loptu i dolazi do brejka prednosti. Tipsarević ne uspeva da se vrati, Berdih je siguran na svoj servis i stiže do izjednačenja u setovima, 6:3 u drugom setu.

Treći set doneo je veliku borbu. Igra se rasplamsala. Janko je siguran na svoj servis i konstantno napada protivnikov servis. Propušta svoje brejk šanse, tako da je set ušao u odlučujući taj-brejk.

Nadmudrivanje je nastavljeno i u taj-brejku. Obojica uspevaju da zadrže svoj servis sve do rezultata 4:3 za Berdiha. Janko šalje loptu u mali aut i Čeh ima mini-brejk prednosti. Janko kreće na sve ili ništa, oduzima oba servisa Čehu i prvi stiže do meč lopte i to na svoj servis. Greška našeg tenisera i novo izjednačenje.Dupla servis greška Tipsarević i sada Berdih ima meč loptu na svojs servis. Koristi je i stiže do velike pobede.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво