Читај ми!

Ferer, zid ispred Novaka

Nemoćni Novak. Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je od Španca Davida Ferera sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:1, u drugom kolu A grupe Masters kupa u Londonu. U trećem kolu naš teniser igra protiv Janka Tipsarevića.

Đoković je pretrpeo tek peti poraz u 2011. godini, u kojoj ima fantastičan niz od 70 pobeda. Ferer je trijumfom nad Đokovićem osigurao plasman u polufinale završnog turnira sezone. Naš teniser nije imao snage da se suprotstavi odličnom Špancu koji je dominirao u svim elementima igre i zasluženo slavio.

Đoković je loše otvorio partiju protiv Ferera i napravio čak 17 neiznuđenih grešaka, što je rezultovalo izgubljenim prvim setom (3:6).

Slično kao i protiv Berdiha u prvom kolu, najbolji svetski teniser je u tom početnom setu delovao prilično nezainteresovano, tako da su mu i udarci bili spori i nedovoljno precizni.

Ferer je iskoristio ovakvo izdanje Đokovića i u sedmom gemu došao do brejka, da bi mu Đoković do kraja tog dela igre sasvim prepustio kontrolu.

Ista slika ponovila se i na početku drugog seta. Srpski teniser je bio demotivisan i dekoncentrisan, dok je Ferer neumoljivo krčio put ka pobedi, došavši do vođstva od 3:0, uz brejk u drugom gemu.

Đoković je dobio sledeći gem na svoj servis i forhendi su konačno počeli da "ulaze", ali nedovoljno da zaustave razigranog Ferera koji je i dalje čvrsto držao svoj servis (4:1).

Srbin potom nije uspeo da izdrži napade Ferera na svoj servis, tako da je Španac još jednim brejkom (5:1) došao na korak od pobede koju je na kraju sigurnim servisom i ostvario.

Ferer je ovim trijumfom obezbedio plasman u polufinale, dok će Đokoviću za eventualni prolaz među četiri najbolja tenisera biti potrebna pobeda protiv zemljaka Janka Tipsarevića u poslednjem trećem kolu, koje je na programu u petak.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво