Читај ми!

Kristalni pehar Noletu

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću na turniru u Montrealu uručen je kristalni pehar, koji dodeljuje Udruženje teniskih profesionalaca (ATP).

Đoković je postao tek 25. teniser, koji se probio na prvo mesto ATP liste. Na čelnoj poziciji Novak je zamenio Rafaela Nadala. Kristalni pehar uručio mu je Adam Helfant, predsednik ATP tura.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da se nađem među igračima koji su osvajali ovaj trofej. Posebno mi je drago da se to desilo baš u Montrealu, gde sam 2007. osvojio turnir. Na tom turniru pobedio sam Endija Rodika, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, tri najbolja tenisera na svetu", istakao je Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković kasno večeras u Montrealu protiv Rusa Nikolaja Davidenka prvi put izlazi na teren kao "broj 1" spreman da ispiše novu istoriju svetskog tenisa.

Đoković ima priliku da osvajanjem titule postane prvi čovek koji je trijumfovao na pet Mastersa iz serije 1.000 u jednoj sezoni, i to na impresivan način pošto je ove godine bio najbolji na sva prethodna četiri na kojima je igrao (zbog povrede je preskočio Monte Karlo).

Šou je počeo u Indijan Velsu, nastavio se u Majamiju, a posle toga usledili su trijumfi u Madridu i Rimu. Svaki put u finalu Đoković je pobeđivao Rafaela Nadala.

Pre i posle toga Srbin je u impresivnoj 2011. godini osvojio dva gren slema (Melburn i Vimbldon) i po jedan turnir iz serije 250 (Beograd) i 500 (Dubai).

"Mislim da mogu još mnogo toga da uradim, imam samo 24 godine, želim da nastavim sa pobedama i da osvojim još gren slem titula", rekao je Đoković, prilikom ceremonije na kojoj je od Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) dobio priznanje kao 25. teniski kralj u istoriji.

On je dodao da je osvajanjem Vimbldona ostvario svoje dečačke snove.

"Neverovatan osećaj bio je osvojiti Vimbldon, to je nešto o čemu sam sanjao celog života, postao sam i prvi teniser sveta, sve to u tri dana. Posle toga usledio je fantastičan doček u Beogradu, sa mojim najbližim, sa hiljadama ljudi sa srpskim obeležjima koji su došli da proslavimo moj uspeh. Međutim, sve to je sada iza mene i kreće novi period dokazivanja".

Duel protiv Davidenka trebalo bi da počne oko 1.30 u noći između utorka i srede, a Srbin u međusobnom skoru vodi sa 3:2. Poslednji put sreli su se na završnom Mastersu u Londonu 2009. godine i Đoković je bio bolji.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво