Читај ми!

Državni vrh čestitao Novaku

Državni vrh Srbije čestitao je Novaku Đokoviću trijumf na gren slem turniru u Vimbldonu i preuzimanje prvog mesta na rang listi najboljih tenisera sveta.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Đoković primer za sve mlade ljude kako se može doći na svetski vrh.

"Ne znam kako mogu da zahvalim Novaku za sve što je učinio za Srbiju i naš narod. Ne može se opisati koliko njegov uspeh znači našoj zemlji. Ovo je i primer koliko su mukotrpni rad i disciplina važni da bi se ostvario cilj", poručio je Tadić.

Predsednik Vlade Mirko Cvetković istakao je da je "Srbija ponosna na Đokovića", dok potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naglašava "ponos i neizmernu sreću što su se upornost, rad i mnoga odricanja isplatili".

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas podseća kako se radom i zalaganjem postižu vrhunski rezultati i ostvaruju dečački snovi, navodeći da je "ceo Beograd strepeo i radovao se Đokovićem i da će tako biti i ubuduće do nekih novih pobeda''.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković ističe "ponos kojeg danas oseća svaki građanin Srbije", i dodaje da je Đokovićev trijumf "potvrda da je Srbija zemlja vrhunskog sporta koja se sa pravom nalazi u vrhu svetskog tenisa".

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac čestitao je najboljem srpskom i svetskom teniseru Novaku Djokoviću osvajanje Vimbldona.

"Nole, najiskrenije čestitke na veličanstvenom uspehu. Osvajanjem Vimbldona ostvario si svoj san, ali i doneo radost čitavoj naciji. Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo ti čestitati na činjenici da si novi broj jedan", napisao je Divac. On je poželeo Đokoviću da "nastavi u ovom ritmu i da u punoj formi dočeka Olimpijske igre u Londonu".

"Verujem da ćeš na vimbldonskoj travi ponoviti ovaj uspeh i sa Olimpijskim timom Srbije", poručio je Divac i posebno čestitao Novakovom timu koji je bio uz njega na putu do svetskog vrha.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovaće sutra iz Londona u Beograd, a svečani doček biće organizovan od 20 sati na platou ispred gradske Skupštine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара