Читај ми!

Srbija slavi Novaka

Trijumf Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u finalu gren slem turnira u Vimbldonu prouzrokovao je eksploziju oduševljenja među Beograđanima kao i širom Srbije. Novakova pobeda takođe se slavila i u gradovima Republike Srpske ali i u svim zemljama sveta gde žive Srbi.

Odmah po završetku fantastičnog i uzbudljivog meča, u Beogradu, zaorili su se uzvici "Nole, Nole, Srbija, Srbija", a do tada primetno opustele ulice u centru grada spontano su ispunili automobili sa uključenim sirenama, okićeni nacionalnim zastavama.

U prepunim baštama kafića atmosfera podseća na vreme kada su državne fudbalske i košarkaške reprezentacije učestvovale na prvenstvima sveta. Još za vreme meča odjednom su svi postali stručnjaci, ovoga puta za tenis, pa su se mogli čuti saveti kako bi Novak trebao da odigra naredni poen.

"Šalji mu lopte na bekhend, tu je Nadal slabiji. Novače, ne možes tako sa njim", nervirali su se posmatrači.

Na ulicama je bilo malo mladih, koji su prikovani za TV ekrane netremice posmatrali duel dva vrhunska tenisera. Prolaznici su zastajali na trenutak, čekali da se završi zanimljiv poen, a zatim užurbanim hodom nastavljali da završe svoje obaveze. Iz kafića su se mogli čuti uzdasi, mnogi su se hvatali za glave, ali su na kraju, poput Đokovića, sa podignutim rukama i čvrsto stegnutim šakama proslavljali poene fantastičnog srpskog asa.

Kada je Đoković osvojio odlučujući poen, zaorilo se "Srbija, Srbija, Nole majstore", a mahom mladi uz pesmu i skandiranje ispunili su ulice u centralnom delu Beograda.

Vozači autobusa, taksija i ostali učesnici u saobraćaju trube kroz ceo grad i na taj način proslavljaju novu pobedu srpskog teniskog majstora, od ponedeljka zvanično prvog igrača sveta. Na Trgu republike, tradicionalnom mestu okupljanja posle velikih uspeha naših sportista, već se okupilo više stotina ushićenih mladića i devojaka.

Ogrnuti državnim zastavama, uz pesmu otpozdravljaju vršnjacima iz otvorenih automobila koji kruže okolnim ulicama i sirenama stvaraju karnevalsku atmosferu.

Republika Srpska slavi Đokovićev trijumf

Na ulicama Banja Luke proslavlja se pobeda Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Mladi ovog grada kreću se u koloni vozila s upaljenim sirenama i zastavama Srbije i RS. Uzvikuju: Nole, Nole, Prvi na svetu.

Veselo je i u ovdašnjim baštama restorana, gde se organizovano gledao prenos iz Londona. Pobeda Đokovića slavi se i u drugim gradovima Republike Srpske.

Čačani burno slavili Đokovićev trijumf

Čačani su burno proslavili veliku pobedu Novaka Đokovića protiv Rafaela Nadala u finalu Vimbldona.

Čim je veliki meč dva najbolja tenisera sveta završen, ođeknule su eksplozije raznih pirotehničkih sredstava, a čuo se i poneki pucanj iz vatrenog oružja. Radovali su se svi, od školske dece do najstarijih žitelja grada na Zapadnoj Moravi, u kome tenis ima mnogo poklonika. Najviše se slavilo po brojnim kafićima, a posle završenog meča oživele su i do tada gotovo opustele ulice.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво