Читај ми!

Čas tenisa u Parizu

Đoković juri priliku da se popne na vrh teniskog sveta. Prvog protivnika, De Bakera, u prvom meču na Rolan Garosu samleo je za sat i po vremena sa 3:0, po setovima 6:2, 6:1, 6:3.

Novak je do drugog kola došao sa samo šest izgubljenih gemova. Od početka meča je nametnuo svoj tempo i svoj način igre za koji De Baker nije imao rešenje.

Đokoviću je ovo 38. uzastopna pobeda u ovoj sezoni i 40. u nizu. U narednom kolu, sastaće se sa pobednikom duela između Francuza Benoa Perea i Rumuna Viktora Heneskua.

Đoković je ubedljivo i uz minimalan utrošak snage počeo drugi godišnji grend slem turnir. Drugi reket sveta je svežinom, ali i igračkiom rutinom, dominirao, koristeći taman toliko energije koliko mu je potrebno.

Meč je otvorio sa ubedljivih 3:0 uz brejk u drugom gemu, čime je protivniku odmah stavio do znanja da namerava da meč brzo privede kraju.

Beker je pokušavao da pronađe način kako bi ostao u igri za drugo kolo, ali ga je svakim novim udarcem Đoković udaljavao od tog cilja.

Đoković je prvi set završio još jednim brejkom (6:2), a onda je u drugom setu skoro reprizirao prvi, budući da je za dvadesetak minuta poveo sa 5:0, dopustivši protivniku da osvoji samo jedan gem na svoj servis (5:1).

Đoković je na startu trećeg seta odmah oduzeo servis  Holanđaninu, čime mu je praktično ugasio svaku nadu za eventualni preokret.

Naš teniser je potom rutinski "kormilario" duelom i u devetom gemu iskoristio drugu od tri meč lopte.   

"Pritisak je uvek prisutan. Znam da ljudi mnogo očekuju od mene zbog niza pobeda koji imam. Zadovoljan sam kako rešavam stvari na terenu i van njega. Ja ne brojim pobede", rekao je Đoković.

"Zadovoljan sam nastupom u prvom kolu, bio sam oprezan, jer znam da je De Baker opasan na šljaci. Dobro sam servirao, igrao sam agresivno, koristio sam svaku priliku i kontrolisao meč", dodao je srpski teniser, koji je juče proslavio 24. rođendan.

Đoković bi u finalu mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, a ako to učini preuzeće prvo mesto na ATP listi od Španca, bez obzira na rezultat.

"Došao sam na Rolan Garos sa tri osvojene titule na šljaci, pobedio sam najboljeg igrača svih vremena na toj podlozi i to mi je veliki motiv, koji pokušavam da iskoristim na terenu", rekao je Đoković.