Читај ми!

Žreb bez milosti prema Novaku

Mekinro se psihički spremio za pad svog neverovatnog rekorda od 42 meča bez poraza. Novak Đoković koji je stigao do 37 pobeda, svoj niz nepobedivosti nastavlja na Rolan Garosu, gde ga u prvom kolu čeka Holanđanin De Beker. Do novog finala, srpskog tenisera čeka težak put, na kome će mu se verovatno suprotstaviti Del Potro, Berdih i Federer.

Čovek koji je od decembra prošle godine zaboravio šta znači poraz, niz nepobedivosti od 37 mečeva, nastaviće na Rolan Garosu. Posle obavljenog žreba, prva sledeća prepreka Novaku Đokoviću biće 22-godišnji Holanđanin Timo de Baker, sa kojim će se srpski teniser sastati u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

De Baker zauzima 71. mesto na ATP listi, a Novaku će to biti prvi okršaj sa ovim teniserom u karijeri.

Holanđanin ove sezone nije imao neki impresivan rezultat, pogotovo ne na šljaci, gde je najbolji plasman ostvario pre dve nedelje u Madridu, kada je ispao u drugom kolu turnira.

Iako svi već pričaju o novom finalnom okršaju Nadala i Đokovića, i o obaranju rekorda nepobedivosti Džona Mekinroa, srpski teniser će do tog cilja morati da prolije dosta znoja, jer se u delu žreba srpskog tenisera nalazi, među ostalima, i Rodžer Federer.

Osim u prva dva kola, u kojima bi trebalo da ima relativno lak posao, žreb u nastavku nije bio blagonaklon prema srpskom teniseru.

Već u trećem kolu Đoković bi mogao da se sastane sa odličnim Del Potrom, koji prethodno mora da pobedi Karlovića, dok bi u osmini finala protivnik srpskom teniseru mogao da bude Rišar Gaske.

Dalja predviđanja govore da bi, u slučaju da pruži igre na nivou prethodnih turnira, Đoković u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Berdihom, dok bi pre Nadala, najveće iskušenje imao u polufinalu, gde bi ga čekao Federer.

Nadal ne bi trebalo da ima previše problema, a pravi otpor mogao bi da očekuje tek u polufinalu, gde bi ga čekao Endi Mari.

Takva predviđanja mogu da budu validna samo u slučaju da svi favoriti dobiju svoje mečeve, ali jasno je da na turniru kakav je Rolan Garos moramo računati i na iznenađenja, koja bi borbu za titulu mogla da odvedu u neočekivanom pravcu.

Drugi srpski reket, Viktor Troicki, svoje učešće na turniru počinje okršajem protiv 93. tenisera Julijana Rajstera, dok Janko Tipsarević na premijeri igra protiv 148. na ATP listi, Argentinca Brajana Dabula.

Ukoliko dobro startuje na turniru, Tipsu bi već u trećem kolu čekao Rodžer Federer, dok bi Troickog, u slučaju da naniže pobede na početku, u osmini finala čekao Endi Mari.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво