Читај ми!

Nepobedivi ambasador Đoković

U Srbiji sa nestrpljenjem čekaju na početak teniskog turnira Frenč open, jer u Parizu, gde u nedelju slavi svoj 24. rođendan, nacionalni heroj Novak Đoković treba da preuzme presto teniskog sveta, ocenjuje bečki dnevnik "Standard".

List ukazuje da je samo ulazak u finale dovoljan Đokoviću da osvoji 405 poena, kojim bi pretekao Španca Rafaela Nadala na rang-listi.

Međutim, Srbi žele još više, hoće sve od Đokovića. Ne radi se više samo o pobedama na turnirima, već i o rekordima, istoriji tenisa. Da li Đoković može da nadmaši Giljerma Viljasa, Argentinca, koji od 1977. godine drži rekord sa 46 pobeda zaredom.

Može li Nole čak i osvojiti četiri grend slem turnira u ovoj sezoni. Australijan open već ima, konstantuje dnevnik. Standard naglašava da je Đoković favorit u Parizu, na turniru gde je, prošle godine u četvrtfinalu, pretrpeo svoj poslednji poraz, protiv Austrijanca Jirgena Melcera.

Đoković treba da napada, a ne da se brani. Toliko zaljubljena u tenis kao sada Srbija nije bila ni kada je Ana Ivanović 2008. osvojila Frenč open, i nakratko preuzela presto kod žena. Kada Đoković igra ove godine, u Srbiji sve stoji. Na ulicama nema gotovo saobraćaja, odlažu se poslovni sastanci. Svi sede ispred televizora i prate svaki Noletov udarac, čak i oni koji se do sada nisu interesovali za sport, dodaje list.

Kada supermen, nepobedivi, Imperator Rima ulazi na teren zaboravlja se na loše socijalno stanje u zemlji i nestabilnu političku situaciju. Stanovništvo se identifikuje sa Novakom Strašnim. Ovaj heroj je postao nacionalni fenomen, ocenjuje dnevnik.

Nacija se ponosi Đokovićem. Kod kuće Đoković važi kao veliki patriota, koji sa sobom ima uvek srpsku zastavu, i nikome ne smeta što on svoj porez plaća u Monte Karlu, ističe Standard, dodajući da je za domaće medije Đoković najbolji ambasador, koji je Srbija ikada imala.

I Francuski teniser Žo Vilfred Conga izjavio je da je, prema njegovom mišljenju, prvi reket Srbije Novak Đoković bolji igrač od Španca Rafaela Nadala.

"Novak definitivno igra bolje od Rafe, koji je do sada dominirao fizičkom snagom i izdržljivošću. Sada se Novak sa njim izjednačio u tom elementu igre, ali je u prednosti, jer poseduje veće tenisko znanje", ocenio je Conga.

On je napomenuo da Đoković dominira nad ostalim teniserima od početka godine, zahvaljujući odličnom kretanju i planskoj igri.

"Novakova dominacija prosto impresionira. Od početka godine, izgubio je svega nekoliko setova. Đoković je sve vreme potpuno fokusiran na igru, pronicljivo koristi skraćene lopte i nikada nijednu loptu nije odigrao na sreću", rekao je Conga.

Francuski teniser je ubeđen da Đoković može da osvoji Rolan Garos.

"Kad je mogao da pobedi Rafu dva puta uzastopno na šljaci, onda Novak može sve. Smatram da je odlično za tenis što se pojavio još jedan igrač, pored Nadala i Federera, koji je sposoban da osvaja grend slem turnire", rekao je Conga.

On je dodao da je jedna od najvažnijih odlika Đokovića činjenica da je on sada "kao riba u vodi" i u mečevima koji su dugi i iscrpljujući.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво