Читај ми!

Novakova snaga dolazi iz Srbije

Đoković je uvek otvoreno pričao o Kosovu i Srbiji. Sada, iako koristi više diplomatski rečnik, nikada ne propušta priliku da istakne svoj patriotizam i koliko mu on pomaže u karijeri, napisali su, između ostalog, novinari britanskog "Dejli mejla" u opširnom tekstu o Novaku Đokoviću.

Svi superlativi su potrošeni, nema više ni epiteta kojim bi se opisala igra Novaka Đokovića ove godine. Momak kojeg su do skoro u stranim medijima zvali "Džoker", sada menja nadimke u zavisnosti od turnira koji osvoji. U Španiji je postao "princ Madrida", u Rimu "Imperator", a svi već smišljaju nadimak koji će mu dati posle Rolan Garosa.

Posle velikih pohvala na neverovatan niz nepobedivosti, pojedini sportski mediji počeli su da analiziraju šta to Đoković ima što drugi nemaju, da ovako dominira svetskim terenima.

U opširnom tekstu, britanski Dejli mejl (Daily Mail) smatra da je presudni događaj u Đokovićevoj karijeri bilo osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom u decembru prošle godine.

Ovaj list je podsetio na Noletovu nedavnu izjavu da su mu tri dana u kojima je osvojeno to takmičenje, najbolji u životu.

"Je l je bolje i od osvajanja teniskog 'svetog grala' Australijan opena?", glasilo je pitanje jednog od novinara, na koje je Novak bez razmišljanja odgovorio: "Za mene, da".

Oni su naglasili da će retko koji teniser kao najbolji deo svoje karijere izabrati nastup za nacionalni tim kao što je to učinio Novak.

Novinari tog lista napominju da je ovo samo jedan od mnogih dokaza Novakove odanosti zemlji iz koje dolazi, tako da onda nije čudo zašto je pobeda nad Francuzima u finalu Dejvis kupa, u Beogradu, dala toliko pozitivne energije srpskom teniseru.

Oni, takođe, ističu da Novak nikada nije davao neodređene odgovore kada je u pitanju Kosovo, za koje je uvek govorio da je deo Srbije.

"Đoković je uvek otvoreno pričao o Kosovu i Srbiji. Sada, iako koristi više diplomatski rečnik, nikada ne propušta priliku da istakne svoj patriotizam i koliko mu on pomaže u karijeri", navodi se u tekstu.

Novinari Dejli mejla su naveli da se posle pobede nad Marejem u polufinalu Rima, iz Noletove svlačionice mogla čuti narodna muzika, uz koju je srpski teniser proslavljao plasman u finale, kao još jedan dokaz odanosti zemlji iz koje dolazi.

Ovaj list navodi i da je Novak veoma intiligenta, otvorena osoba, koja govori nekoliko jezika, koji zna i da se zabavlja i da zabavi druge imitiranjem njegovih kolega tenisera.

Kada je Noletova igra u pitanju, u tekstu se navodi da je na početku karijere srpski teniser bio alergičan na polen i imao nekoliko drugih zdravstvenih problema zbog kojih je znao često da predaje mečeve i da stekne reputaciju igrača koji odustaje kad je teško.

Oni navode da je to krenulo da se menja pod Marijanom Vajdom koji je Đokovićevu igru, posebno servis, doveo skoro do savršenstva. U tekstu se podseća i da je, posle otkrivanja netolerancije na žitarice, Đoković promenio ishranu, i na turnire putuje sa nutricionistom.

Posle promene ishrane Novakova igra je vidno poboljšana, a sam Marej je rekao da je kretanje srpskog tenisera po terenu jedno od najboljih u istoriji tenisa.

Na kraju Dejli mejl podseća da je Endi Marej prošle nedelje bio na pragu senzacije, kada je u polufinalu mogao da izbaci srpskog tenisera, ali da je i na tom meču trijumfovala "vatrena balkanska želja" srpskog tenisera.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво