Novak preko Dodiga do Viktora

Novak Đoković je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Hrvata Ivana Dodiga sa 3:1. Sledeći protivnik Đokovića je Viktor Troicki koji je prethodno pobedio Francuza Nikolasa Maija istim rezultatom.

Posle neverovatnog ispadanja Janka Tipsarevića sa Otvorenog prvenstva Australije, pobeda Novaka Đokovića nad Hrvatom, Ivanom Dodigom, došla je kao "melem na ranu". Najbolji srpski teniser trijumfovao je rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 6:7, 6:0 i 6:2.

Nažalost žreb je odlučio da naredni Đokovićev protivnik na turniru bude njegov saigrač iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, koji je ranije pobedio Francuza Nikolasa Maija sa 3:1 (6:4, 6:2, 1:6, 6:3).

Meč trećeg kola u Melburnu biće sedmi međusobni Đokovića i Troickog koji je dobio samo prvi njihov duel, 2007. godine u Umagu. Narednih šest pripala su Đokoviću, osvajaču Australijan Opena iz 2008. godine.

Troickom je sam plasman u treće kolo prvog Grend slema sezone najveći uspeh na tom turniru. Četvrto kolo nije igrao ni na jednom drugom Grend slemu, a i sada će imati tešku prepreku na putu ka tom cilju, pošto je treći nosilac Đoković u dobroj formi.

Meč prvog kola sa Marselom Granoljersom rešio je u svoju korist ubedljivo u tri seta. Dosta komplikovaniji zadatak imao je u susretu sa Dodigom koji mu je zadavao velike probleme u prva dva seta.

Đoković je u oba imao brejk prednosti, ali je u drugom Hrvat uspeo da nadoknadi zaostatak i u taj brejku (10:8) izjednači na 1:1 u setovima.

Srpski teniser je u nastavku meča potpuno opravdao ulogu favorita, treći set je osvojio bez izgubljenog gema, a u četvrtom je protivniku prepustio samo dva, pa je duel okončan posle tri sata i 21 minut igre.

Đoković je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u prethodne dve sezone završavao u četvrtfinalu.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво