Novak u finalu

Novak Đoković je u finalu Pekinga. Naš najbolji teniser pobedio je 22. igrača sveta Amerikanca Džona Iznera sa 2:0, po setovima 7:6, u taj brejku 7:1 i 6:2. Đoković brani titulu protiv Ferera. Meč počinje oko 10.00 časova.

Samo sat i 26 minuta igre bilo je potrebno najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću da savlada Amerikanca Džona Iznera i plasira se u finale u kojem će braniti titulu osvojenu prošle godine u Pekingu.

Početak meča nije nagoveštavao prilično laku pobedu Đokovića. Već na startu Izner je napravio brejk, a onda izuzetno snažnim servisima stekao prednost od 2:0. Stekao se utisak u tim trenucima da je Đoković nedovoljno zagrejan i da će mu trebati malo više vremena dok potpuno ne "uđe u meč".

Takva predviđanja počela se da se obistinjuju posle vođstva Iznera od 3:1, kada je Đoković "vezao" tri gema i poveo sa 4:3. Do kraja prvog seta svaki teniser je iskorišćavao svoj servis i ušlo se u taj brek. U "doigravanju" Đoković je apsolutno dominirao i dobio 13. igru sa 7-1.

Posle tog prvog seta situacija na terenu se u potpunosti promenila. Izner je izgubio samopouzdanje, dok je kvalitet Đokovićeve igre rastao iz poena u poen. Epilog svega bila su još dva brejka Đokovića i, naravno, lako dobijen drugi set sa 6:2.

Protivnik srpskom teniseru u finalu biće Španac David Ferer koji je u drugom polufinalu savladao Hrvata Ivana Ljubičića sa 6:4, 4:6, 6:4. Novak je do sada odigrao osam mečeva sa Fererom i rezultat je nerešen - 4:4.

Ukoliko pobedi, Đoković će osvojiti 18. ATP turnir u karijeri i postati tek drugi teniser u istoriji Otvorenog prvenstva Kine koji je uspeo da odbrani titulu. Pre njega to je učinio samo Švajcarac Rodžer Federer koji je u Pekingu pobeđivao 2003, 2004. i 2005. godine.

Finalni meč Đokovića i Ferera neće početi pre 10 sati po srednjeevropskom vremenu. Nakon toga igra se finale u konkurenciji teniserki između Karoline Voznijacki i Vere Zvonarjove.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи