Istorijsko finale za Srbiju

Srbija je u finalu Dejvis kupa. Janko Tipsarević doneo je odlučujući poen Srbiji u meču protiv Češke, savladavši Radeka Štjepaneka sa 3:0 (6:0, 7:6, 6:4). Protivnik u finalu je selekcija Francuske koja je savladala Argentinu sa 5:0. Finale je na programu od 3. do 5. decembru u Beogradu.

Iako je Srbija u današnji dan ušla sa zaostatkom od jednog poena. Novak Đoković i Janko Tipsarević su doneli preokret i pobedu Srbije od 3:2. Lakše nego što se očekivalo Janko je izašao na kraj sa uvek neugodnim Štjepanekom.

Od samog starta Tipsarević je krenuo furiozno, diktirao tempo i zasluženo slavio. Jači otpor Čeh je pružio jedino u drugom setu, kada nije iskoristio set loptu. Veliku podršku naši teniseri su imali u publici koja ih je ceo dan bodrila.

Janko je krenuo fantastično osvojio svoj gem i na servis Čeha stigao do dve brejk šanse i iskoristio prvu - 2:0, potom bez izgubljenog poena materijalizuje brejk.

Tipsarević je neuhvatljiv, fantastičnom igrom dominira na terenu. Čeh je nevidljiv, naš teniser osvaja sve što se osvojiti može i posle 19. minuta pri rezultatu 5:0 na servis protivnika stiže do dve vezane set lopte, prvu koristi i to je 6:0 u prvim setu.

Nakon furioznog prvog seta, Janko nastavlja u istom stilu i u drugom setu. Štjepanek konačno uspeva da osvoji svoj prvi gem i prekine Jankovu seriju od sedam vezanih gemova - 1:1. Janko nastavlja u svom stilu. Nakon lako osvojenog servis gema, na servis protivnika Tipsarević stiže do brejk lopte, prve u drugom setu, naravno, koristi je za 3:1 u drugom setu.

Naredni gem doneo je prvu brejk priliku za protivnika, Janko uspeva da se odbrani, međutim, protivnik uspeva da realizuje narednu brejk loptu. Čeh pokušava da se vrati u meč. Sve je sigurniji, iako je Janko ponovo napao Štjepanek uspeva da izjednači - 3:3. Do kraja seta oba tenisera su zadržala svoje servise, tako da je set ušao u taj brejk.

U taj-brejku viđen je fantastičan tenis. Štjepanek je nekoliko puta imao prednost, čak i set loptu. Međutim, Janko je pokazao da je maksimalno skoncentrisan, stigao i prestigao Čeha i rešio taj-brejk u svoju korist 8:6.

Treći set servisom je počeo Štepanek. Čeh je uzdrman propuštenim, Janko to koristi i ima tri brejk lopte na startu seta. Dva snažna servisa protivnika i dve šanse odlaze u nepovrat. Janko koristi treću i stiže do brejka.

Štjepanek pokušava da uzvrati, međutim, Janko nedozvoljava iznenađenje brani dve brejk lopta, a potom osvaja svoj servis. Novi gem, novi brejk, naš teniser stiže do 3:0. Oba tenisera osvajaju svoje servise.

Videvši da je sve izgubljeno Čeh kreće u nadigravanje. Opušteniji je od našeg tenisera, i posle izjednačenja koristi brejk šansu i vraća jedan brejk. Štjepanek osvaja i svoj servis smanjuje na 4:3. Tipsarević potom osvaja svoj servis, Čeh svoj.

Janko je servirao za meč, za kraj stiže do tri vezane meč lopte, dve nekoristi, treću da i Srbija je u finalu.

Meč je trajao 2 sata i 30 minuta.

Zanimljivo je da će Obradovićev savetnik u reprezentaciji Srbije Nikola Pilić učestvovati u novom finalu Dejvis kupa i to sa trećom reprezentacijom. Pilić je kao selektor već osvajao trofej sa Nemačkom i Hrvatskom, pa je realno očekivati i da "orlovima" donese sreću.

Srbija - Češka 3:2
Troicki - Štjepanek 1:3
Tipsarević - Berdih 3:1
Đoković/Zimonjić - Štjepanek/Berdih 1:3
Đoković - Berdih 3:1
Tipsarević - Štjepanek 3:0

Број коментара 200

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи