Ne smemo da klonemo duhom

Teniser Srbije Novak Đoković rekao je danas u Beogradu da ekipa ne sme da klone duhom uoči poslednja dva meča polufinala Dejvis kupa, iako gubi od Češke sa 1:2.

Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su od Radeka Štepaneka i Tomaša Beridha u trećem meču polufinala, u dublu, čime je Češka posle drugog dana povela sa 2:1.

"Bilo bi nama draže da ulazimo u nedelju sa prednošću od 2:1. Nismo imali sreću u pojedinim trenucima. Oni su odigrali jako dobro. Ne smemo da klonemo duhom. Ne smemo da razmišljamo šta bi bilo kada bi bilo, nego da izađemo na teren i da pobedimo", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Berdih odlično igrao u dublu, a da je on njegove nedostatke video u meču sa Jankom Tipsarevićem. 

Jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić priznao je da nije odigrao "na nekom visokom novou".

"Dobro smo počeli, dobro smo se uklopili u prvom setu. Davno smo igrali zajedno. U drugom setu su Česi dobro servirali, a ja sam slabije vraćao. Šanse koje smo imali nismo iskoristili da se vratimo u meč. Definitivno nisam zadovoljan, žao mi je što nije bilo bolje", rekao je Zimonjić.

Selektor Srbije Bogdan Obradović smatra da će drugi sutrašnji meč biti odlučujući.

"Dobro je što se Novak oseća sjajno. Ima još dva meča da se odigraju. Uvek smo verovali u pobedu, verujemo i sada", rekao je Obradović.

Na pitanje zašto su igrali Đoković i Zimonjić u dublu, on je odgovorio: "To je bio spoj dva najboolja igrača na svetu. Ovog puta to nije uspelo da se ostvari. Svi smo ih utešili. Sutra su dva velika meča, u kojima treba da donesemo pobedu Srbiji".

U Beogradskoj areni prvi meč počinje sutra u 14.00.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво