Janko doneo izjednačenje

Najbolji teniseri Srbije izjednačili su rezultat protiv reprezentacije Češke na 1:1, u polufinalu svetske grupe Dejvis-kupa, pošto je Janko Tipsarević savladao Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:2, 2:6, 7:6 (7:5). Prvi poen Češkoj doneo je 35. teniser sveta Radek Štepanek pobedivši Viktora Troickog sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:4, 6:4).

Tipsarević je posle vođstva od 2:0 u setovima dopustio Berdihu da se vrati u igru, ali je u odlučujućem taj-brejku zahvaljujući boljoj koncentricijidošao do pobede.

U prvom setu domaći teniser je prvi oduzeo servis protivniku u petom gemu (3:2) i povećao vođstvo na svoj servis (4:2). Čeh je pratio Tipsarveića "u stopu", uspevši u desetom gemu da izjednači u brejkovima, ali je drugi reket Srbije munjevito odgovorio ribrejkom za 6:5, a potom u 12. gemu iskoristio drugu set loptu.

Tipsarević je u nastavku meča još žešće napao servis Berdiha, koji se, kako se meč odmicao, kretao sve tromije. Naš teniser je eksplozivnijim i brzim udracima i mnogo boljim "pokrivanjem" terena došao do prvog brejka u trećem gemu (2:1), a zatim je u svom stilu u petom gemu jednom forhend dijagonalom iz trka došao do drugog brejka (4:1), i time praktično: doveo Berdiha u "predmatnu" poziciju.

Berdih je nekako uspeo da se izvuče iz brejk pozicije u sedmom gemu i da smanji na 5:2, ali je Tipsarević na svoj servis bio neumoljiv došavši do prednosti od 2:0 u setovima. Čeh je, međutim, odlučio da skupo proda kožu, pa je u trećem gemu trećeg seta došao do brejka i prednosti od 3:1, a zatim, zahvaljujući mnogo boljem servisu, povećao na 5:2, pa još jednom oduzeo servis Tipsareviću i smanjio na 2:1 u setovima.

Na tom talasu češki teniser je "uplovio" u četvrti set u kojem je došao prvi do brejka i poveo sa 3:1,ali je Tipsarević odmah uzvratio ribrejkom (3:2)

Tipsarević je kod nerešenog rezultata 5:5 došao do brejk-šanse, koju je je smireni Berdih spasio i poveo sa 6:5, da bi potom naš teniser uveo meč u taj brejk, u kojem je jednom sjajnom dubokom bekhend paralelom došao do prednosti od 3:2, pa zatim dobio još dva poena (5:2). Na to je Berdih odgovorio sa dva vezana poena (5:4). Tipsarević je potom došao do dve meč lopte, od kojih je iskoristio drugu i time doneo Srbiji izjednačujući poen u polufinalnom meču protiv Češke.

Sutra je na programu meč dublova, u kojem će za Srbiju igrati Nenad Zimonjić i verovatno Viktor Troicki, a za Češku je najavljen par Hajek - Minar.

Teniska reprezentacija Francuske prvi dan duela sa Argentinom u polufinalu Dejvis kupa završila je vođstvom od 2:0, pošto je Gael Monfis u Lionu savladao Davida Nalbandijana sa 3:1 (6:4, 2:6, 6:4, 6:3).

Prvi bod Francuzima doneo je Mišel Lodra koji je ranije danas savladao Huana Monaka sa 3:1 (7:5, 4:6, 7:5, 6:3).

Arno Klemen i Lodra će sutra u dublu predstavljati domaće protiv Eduarda Švanka i Orasija Sebaljosa, dok su za nedelju zakazani obrnuti singl mečevi.

Број коментара 95

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво