Spremni za istoriju

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je posle žreba da je naš tim izuzetno motivisan za meč polufinala Dejvis kupa protiv Češke, koji u petak počinje u Beogradskoj areni.

"Svi smo izuzetno motivisani, jer igramo istorijski meč i svi smo fokusirani na pobedu", rekao je Obradović.

Selektor našeg tima napomenuo je da je sada najvažnije da se prvi igrač naše reprezentacije Novak Đoković oporavi za sutrašnji duel protiv Radeka Stepaneka.

"Sjajne igre Đokovića na US Openu najbolja su moguća motivacija našim igračima", istakao je Obradović i dodao da je u njegovom odsustvu savetnik našeg tima Nikola Pilić "odlično pripremio ostale igrače u timu".

Obradović je dodao da veruje da će u češkom dublu u subotu verovatno doći do promena.

"Pretpostavljam da će selektor Češke iskoristiti pravo izmene i umesto Hajeka i Minara, na teren izvesti Berdiha i Stepaneka", rekao je Obradović.

Đoković kaže da s optimizmom očekuje meč protiv Češke, koji će on otvoriti duelom sa Stepanekom.

"Stepanek svakako nije lak zalogaj, ali ću se potruditi da se na vreme oporavim od teških mečeva na US opena kako bih Srbiji doneo prvi poen", rekao je Đoković.

Finalista ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD napomenuo je da se u karijeri već suočavao sa situacijama u kojima je uspevao da jakom motivacijom prebrodi fizički umor i najavio težak meč protiv Stepaneka.

"Igrao sam protiv Stepaneka par puta i znam da me čeka izuzetno borben protivnik, dobar i u defanzivi i u ofanzivi", rekao je Đoković.

Drugi teniser sveta je zaključio da uz podršku beogradske publike reprezentacija Srbije ima velike šanse za plasman u finale Dejvis kupa.

Janko Tipsarević će sutra igrati protiv Tomaša Berdiha, kome je prepusto ulogu blagog favorita.

"Berdih je ove sezone svakako jedan od najboljih igrača sveta. Čnjenica je, takođe, da je za mesec dana imao samo jedan meč, završen porazom u prvom kolu US Opena", rekao je Tipsarević i dodao da će uz podršku cele reprezentacije i publike pokušati da dođe do pobede.

Naš treći reket Viktor Troicki je takođe poseban značaj pridao ulozi publike.

"Želeli smo da Arena bude ispunjena u ovom, za nas najvažnijem meču, i ta želja će nam očigledno biti ispunjena. Nadam se da ćemo zajedno doći do trijumfa", poručio je Troicki.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjć istakao je da će u subotu biti spreman za meč, uprkos povredi lakta koja ga već duže vreme prati.

"Moje najlepše uspomene upravo su vezane za Arenu, gde smo pre tri godine ostvarili plasman u Svetsku grupu pobedom nad Australijom. Tada je publika bukvalno disala sa nama i zajedno sa nama ostvarila pobedu. Nadam se da će nas publika i ovoga puta u velikom broju dočekati u Areni i da će u jednom ritmu sa nama ostvariti istorijski uspeh", poručio je Zimonjić.

Drugi igrač Češke Stepanek s velikim poštovanjem je govorio o Đokoviću, ali je istovremeno najavio veliku borbu.

"Nas dvojica smo oduvek vodili velike teniske bitke. Ništa drugo ne očekujem ni sutra. Iako je Novak možda umoran i iscrpljen od US Opena, svi znamo s koliko snage i motivacije igra za svoju zemlju. Ipak, pokušću da pobedim", rekao je Stepanek.

Prvi reket Češke Berdih je takođe optimista pred meč sa Tipsarevićem.

"Janko će imati publiku na svojoj strani, ali ću uprkos tome pokušati da donesem poen svojoj reprezentaciji", rekao je Berdih.

Selektor češskog tima Jaroslav Navratil izjavio je da izuzetno poštuje srpski tim, a naročito Đokovića.

"Đoković je fizički umoran, ali je psihološki, naročito posle sjajnih igara na US Openu, na visokom nivou. Zato smo svesni činjenice da nas čeka izuzetno težak meč", rekao je Navratil.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво