Đoković isrcpljen, ali motivisan za Čehe

Teniser Novak Đoković priznao je da je umoran posle nastupa u finalu Otvorenog prvenstva SAD, ali je istakao da uvek ima energiju i motiv da igra za tim Srbije, te će nastupiti i u duelu sa Češkom.

"Igrao sam odličan turnir u Njujorku, prikazao možda i svoj najbolji tenis u poslednjih 12 meseci. Moram da budem zadovoljan celom turnejom po SAD, vratio sam samopouzdanje i vrlo sam srećan zbog toga", rekao je Đoković na današnjoj konferenciji za novinare pred meč sa Češkom u polufinalu Dejvis kupa.

 

"Sada sam pomalo iscrpljen, ali to je sasvim normalno. A za ovakav istorijski meč uvek može da se nađe dodatni motiv i energija... Spreman sam već za prve mečeve u petak", dodao je.

Češku će na meču u Beogradu u singlu predstavljati sedmi teniser sveta Tomaš Berdih i iskusni 31-godišnji Radek Štjepanek, koji je 35. na ATP rang-listi. Đoković je Štjepaneka pobedio na pet od dosadašnjih šest susreta, dok je Berdiha pobedio dva puta, ali i izgubio na poslednjem meču, u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona.

"Veoma ih dobro poznajem. Berdih je svakako trenutno najbolji igrač Češke i oni se oslanjaju na njega. Igra verovatno najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Trenutno je sigurno jedan od najkvalitetnijih tenisera na svetu", ocenio je Đoković.

"Na Vimbldonu je igrao fenomenalno, a ja sam bio veoma loš. Veoma je agresivan i ima izuzetno dobar servis", dodao je drugi teniser sveta, koji je danas doputovao u Beograd.

Selektor Bogdan Obradović ocenio je da je Đokovićev uspeh na Ju-Es openu važan za celu reprezentaciju Srbije, koja je prema njegovim rečima "kompletna i spremna za veliki duel sa Češkom".

"Najvažnije je da dobro treniramo i da imamo fantastičnu atmosferu u ekipi. Uvek idemo na pobedu, bez obzira što zvuči kao da stvaram pritisak na ekipu. Verujem u ovaj tim i znam da možemo i dalje od polufinala", kazao je Obradović i dodao da nema nikakve posebne želje pred sutrašnji žreb za raspored mečeva.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić podsetio je da je Češka trenutno druga na svetskoj rang-listi reprezentacija i da je prošle godine igrala finale Dejvis kupa u kome je poražena od Španije sa 0:5.

"Berdih je među prvih 10 na svetu, a i Štjepanek je donedavno bio u tom društvu. Izuzetno su iskusni i uigrani i u dublu. Prošle godine su Berdih i Štjepanek u paru izgubili samo jedan meč, i to u finalu", rekao je Zimonjić koji je sa Kanađaninom Danijelom Nestorom ove godine izgubio od Berdiha i Štjepaneka u prvom kolu turnira u Vašingtonu.

Viktor Troicki je istakao da ne razmišlja o tome da li će on ili Janko Tipsarević biti drugi singl igrač Srbije.

"Nije važno ko će igrati. Važno je da spremni dočekamo taj meč, da damo sve od sebe i uzmemo bod", kazao je 47. teniser sveta, dok je 10 mesta bolje plasirani Tipsarević naveo da upravo u tome vidi prednost Srbije.

"Pored Đokovića, koji uvek može da uzme dva boda, i Viktor i ja možemo da odigramo dobro, ne samo u singlu, već i u dublu sa Zimonjićem. Nije ni važno ko će da istrči na teren. Važno je da već prvog dana osvojimo dva boda", naveo je Tipsarević

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво