Pilića brine Đokovićev umor

Njajbolji teniseri Srbije počeli su pripreme za polufinalni meč Dejvis kupa protiv Češke bez Novaka Đokovića, koji će danas igrati finale Ju-Es opena protiv Rafaela Nadala.

U odsustvu selektora našeg tima Bogdana Obradovića, koji se nalazi uz Đokovića u Njujorku, treninge vodi njegov savetnik, proslavljeni teniser i teniski stručnjak iz Hrvatske Nikola Pilić. Na raspolaganju su mu Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Ilija Bozoljac.

"Česi su veoma snažan i uigran tim. Činjenica da su prošle godine igrali u finalu Dejvis kupa jasno govori da su makismalno spremni za svaki meč. Imaju Tomaša Berdiha i Radeka Štjepaneka i to je osnovna snaga njihovog tima", rekao je Pilić.

Poznati stručnjak kaže da su pripreme naše ekipe u velikoj meri poremećene zbog toga što je Đoković neplanirano produžio boravak u Americi.

"Mnogo nas je poremetilo to što Novak nije već odigrao finalni meč. Biće teško oporaviti se od velikih napora na tom turniru, a problem je i vremenska razlika od šest sati. Verujemo, ipak, da će Novak biti spreman za sva iskušenja", kaže Pilić.

Prema njegovim rečima, kašnjenje prvog reketa Srbije neće dovesti ni do kakvih promena u našem timu.

"Kada imate drugog igrača sveta u ekipi, onda ne postoji plan B. Novak je kičma ovog tima i za nas nema alternative", rekao je Pilić.

S obzirom na Štjepanekovu lošu formu  u poslednje vreme, Pilić veruje da on neće igrati prvog dana.

"Nema tu nekih tajni. Očekujemo da Štjepanek ne zaigra prvog dana, jer je iluzorno da troši snagu protiv Novaka. Oni će sve karte baciti na dubl i na poslednji meč trećeg dana, kada će od Štjepaneka očekivati pobedu", rekao je Pilić. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи