Velika pobeda Ane

Savladana je Azarenka. Srpska teniserka Ana Ivanović uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Sinsinatiju. Ona je u prvom kolu, posle velike borbe naročito u drugom setu, pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6, 6:2. Ana je ponovo pokazala da je na korak od povratka u sam vrh svetskog tenisa.

Iako start meča nije nagoveštavao ovakav ishod, Ana je još jednom prijatno iznenadila. Savladan je deveti nosilac turnira Azarenka. Do trijumfa je naša teniserka stigla posle velike borbe. Finiš drugog seta Ivanovićeva je odigrala brilijantno. Iako je protivnica bila na korak od pobede, Ana je stisnula zube, napala i pobedila. 

Azarenka je krenula silovito i već u prvom gemu na servis naše Ane, pravi brejk, koji potom uspeva da materijalizuje za 2:0 u prvom setu.  Ponovo je servirala Ana. Beloruskinja nastavlja sa odličnom igrom i još lakše oduzima servis Ivanovićevoj, koja nema rešenja za fantastičnu igru protivnice.  Viktorija je sigurna na svoj servis - 4:0.

U trećem pokušaju Ana uspeva da osvoji svoj servis. Iako je protivnica uspela da stigne do izjednačenja naša teniserka je uspela da sačuva svoj servis. U narednom gemu Azarenka lako osvoja svoj servis za 5:1. Snažnim servisima Ana uspeva da se odbrani,  pri rezultau 0:30, i uz četiri vezana poena (jedan AS) smanji na 5:2 i produži set.

Nakon 29 minuta igre Azarenka stiže do tri set lopte, na svoj servis, prvu nekoristi,  drugu da, za konačnih 6:2 u prvom setu.

U drugom setu viđen je mnogo lepši tenis. Ana je uspela da stigne do velikog preokreta i reši set u taj brejku.  Naša teniserka je pokazala da nije zaboravila da igra tenis i da uz malo više samopouzdanja može ponovo da se vrati u sam vrh svetskog tenisa.

Drugi set je, takođe, servisom počela Ivanovićeva, a osvojila ga je protivnica i odmah na početku seta stigla do brejka prednosti. Ana se nepredaje i  pokušava da se vrati u meč. Napada servis Beloruskinje, osvaja brejk loptu koju koristi i vraća brejk - 1:1. Međutim, Viktorija je neumoljiva, ponovo stiže do brejk lopte, koristi je i ponvo ima prednost, koji potom uspeva da materijalizuje - 3:1.  Obe teniserke osvajaju svoje servise 4:2.

Azarenka ponovo stiže do 0:30, Ana se nepredaje, okreće rezultat u svoju korist. Protivnica stiže do izjednačenja, Ivanovićeva se nepredaje i uspeva da osvoji servis 4:3. Posle velike borbe Viktorija uspeva da osvoji svoj servis. Naša teniserka lako osvaja svoj servis - 5:4.

Usledio je servis Azarenke za meč. Ana je krenula na sve ili ništa, hrabro je napala servis protivnice i stigla do dve vezane brejk lopte.Prvu koristi,  za izjednačenje - 5:5.  Viktorija pojačava, napada i stiže do 0:40. Ana brani prvu brejk loptu, drugu neuspeva.

Azarenka, ponovo, servira za meč.  Naša teniserka uspeva da osvoji brejk šansu, i reši gem u svoju korist 6:6. Usledio je taj brejk  drugog seta.

Taj brejk semafor, prva je servirala Ana: 
Ivanovićeva - Azarenka: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 3:2, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3, 6:4, 6:5, 6:6, 7:6, 8:6.

Drugi set je trajao jedan sat i 6 minuta.

Treći set servisom je počela Azarenka. Ana nastavlja sa agresivnom igrom i posle duple servis greške protivnise stiže do dve brek šanse,  koristi prvu i stiče brejk prednosti.  Naša teniserka zatim materijalizuje brejk - 2:0. Obe teniserke osvajaju svoje servise.

Protivnica je sve nervoznija, pravi novu duplu sevis grešku, što Ana koristi i stiže do nove dve brejk šanse. Azarenka uspeva da se odbrani. Naša teniserka nekoristi još dve brejk lopte i protivnica uspeva da osvoji svoj servis. Ana osvaja svoj servis bez izgubljenog poena - 4:2.

Na servis Azarenke ponovo se vodi velika borba, Ana napada, protivnica greši. Nova dupla servis greška Viktorije i nova brejk šansa za Anu, izjednačenje. Novu brejk šansu Ivanovićeva koristi i vodi sa 5:2.

Ana servira za meč, posle dva sata i 13 minuta igre stiže do prve meč lopte, koristi je, za konačnih 6:2 u trećem setu.

Na turniru u Sinsinatiju igra i Jelena Janković.

Jankovićeva je prvi nosilac i slobodna je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv pobednice meča Vere Duševine i Anastasije Rodionove.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара