Viktor veruje u pobedu

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je razočaran zbog današnjeg poraza od Marina Čilića, u drugom meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa u Splitu, ali da veruje u snagu svog tima i plasman u polufinale.

Troicki je danas, u drugom meču duela Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa izgubio od Čilića sa 4:6, 5:7, 2:6. Domaći tim je tako izjednačio na 1:1, pošto je ranije danas Novak Đoković bio bolji od Ivana Ljubičića sa 7:6, 6:4, 6:1.

"Pala mi je koncentracija u drugom setu, on je pri prvom servisu odlično riternirao. Krivo mi je, jer sam imao vođstvo od 5:2 i brejk, set loptu i nisam je iskoristio. Veoma mi je krivo. Sa druge strane i dalje verujem da možemo da pobedimo, sutra je novi dan", rekao je Troicki posle meča.

Troicki, 44. igrač sveta, rekao je da nije sramota izgubiti od kvalitetnog igrača kakav je Čilić.

"Imao sam malo tremu od publike, kažu mi da sam žurio, ali nisam to osetio tokom meča. Verovatno je trebalo da usporim. Publika me nije remetila, ali nikada nisam igrao u gostima pod ovolikim pritiskom. Marin je odigrao sjajno i nije sramota izgubiti, jer je on 'top 10' igrač. Razočaran sam, ali verujem u snagu našeg tima", dodao je on.

Sutra je na programu meč dublova, a u nedelju se igraju uzvratni mečevi u singlu, kada će Troicki za protivnika imati Ljubičića.

"Sa Ljubičićem imam skor 2:2 i imam šansu. Ko god da igra znamo da će dati sve od sebe. Verujem da će pre tog meča sve da bude rešeno. Ako ga ipak budem igrao, nadam se pobedi", rekao je on.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da i dalje ima mnogo poverenja u Troickog.

"Remi posle prvog dana. Novak je odigrao vrlo težak meč, Ljubičić je dobro odigrao iako nije u nekoj vrsnoj takmičarskoj formi. U drugom meču jedino mi je žao što Troicki nije iskoristio šansu u drugom setu, dao je sve od sebe, ali čestitke Čiliću. Svi znamo koliko je Viktor dobar igrač i da zaslužuje mesto u reprezentaciji, ne samo za meč u nedelju, već i u narednim", rekao je Obradović. 

Obradović je dodao da će sutra od 15 sati u dublu igrati Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, iako ima mnogo opcija za promenu igrača. Njihovi protivnici biće Ivan Dodig i Antonio Veić. 

"Mi idemo ka pobedi", rekao je Obradović i zahvalio Ljubičiću koji je, kako je rekao, doprineo sportskom duhu meča.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво