Nerešeno prvog dana

Teniska reprezentacija Hrvatske izjednačila je rezultat protiv selekcije Srbije na 1:1, u četvrtfinalnom susretu Svetske grupe Dejvis kupa, koji se igra u Splitu. Izjednačujući poen Hrvatskoj doneo je Marin Čilić, savladavši u drugom singl meču Viktora Troickog sa 3:0 u setovima - 6:4, 7:5, 6:2.

Srbija je povela nakon što je ranije danas Novak Đoković pobedio Ivana Ljubičića sa 7:6 (7:3), 6:4, 6:1.

Susret između Hrvatske i Srbije nastavlja se sutra, kada je od 15 časova u Spaladijum areni na programu meč dublova.

Čilić je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk i tu prednost sačuvao do kraja seta. Srpski teniser je pri rezultatu 2:3 propustio da iskoristi dve brejk lopte.

Troicki, 44. igrač sveta, je mnogo bolje počeo drugi set, oduzeo je servis protivniku u drugom i šestom gemu i poveo sa 5:2. Međutim, kada se očekivalo da srpski teniser uspešno privede set kraju, Čilić se vratio u igru, osvojio pet uzastopnih gemova i preokrenuo na 7:5.

Samo na početku trećeg seta Troicki je bio ravnopravan protivnik, a pri rezultatu 2:2, Čilić je nanizao četiri gema i za dva sata i 23 minuta slavio u meču.

Sutra od 15 sati na programu je meč dublova, u kome će Nenad Zimonjić i najverovatnije Janko Tipsarević igrati protiv Ivana Dodiga i Antonia Veića, dok se u nedelju igraju uzvratni mečevi u singlu.

Pobednik duela Srbije i Hrvatske će u polufinalu, od 17. do 19. septembra, igrati protiv pobednika meča Čilea i Češke.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи