Nole utišao Spaladijum

Novak Đoković posle velike borbe pobedio Ivana Ljubičića, čime je Srbije povela sa 1:0, 3:0 (7:6, 6:4, 6:1), u četvrtfinalu Dejvis kupa koji se igra u splitskom Spaladijumu. Publika u Splitu na trenutke neprijatna. Meč pratilo oko 6.000 gledalaca. Radio-televizija Srbije uživo će prenositi sve mečeve ovog duela.

Pobedom nad Ivanom Ljubičićem, Novak Đoković je doneo poen za Srbiju u prvom četvrtfinalnom meču Dejvis kupa protiv Hrvatske.

Lakše nego što se očekivalo, srpski teniser je došao do važne pobede u ovom duelu, i tako odškrinuo vrata polufinala za "orlove"

Đoković je ceo meč imao pod kontrolom, a mučio se samo u prvom setu, kada je posle vođstva od 4:1 dopustio hrvatskom teniseru da se vrati, i meč odvede u taj brejk.

U tim trenucima preko 6.000 ljudi u splitskoj dvorani Spaladijum pružalo je veliku podršku domaćem igraču, dok je Đoković gubio konce igre.

Ipak, najbolji srpski teniser je izdržao pritisak i zaigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. Uspeo je Nole da odmah na startu poslednjeg gema napravi mini taj brejk, i posle toga je samo povećavao prednost i rešio taj deo igre u svoju korist sa 7:3, odnosno da u prvom setu trijumfuje sa 7:6. 

U drugom setu je viđena možda i najveća borba jer su oba tenisera osvajali gemove na svoj servis. U tim trenucima Ljubičića je služio servis pa je bez većih problema osvajao poene.

Nole se sa druge strane u nekoliko gemova mučio i bio je na ivici da protivniku dopusti brejk, ali je na kraju ipak uspevao da drži korak sa hrvatskim teniserom.

U najvažnijem trenutku, Nole je možda prelomio, ne samo drugi set nego i ceo meč. Kod rezultata 4:4 u gemovima, srpski teniser pravi brejk, a već u narednom gemu na svoj servis, osvaja drugi set.

Nole je već tada bio na korak do velikog trijumfa za Srbiju. Treći set je bio samo formalnost za srpskog tenisera, koji je bez veće muke, ubedljivo savladao Ljubičića.

U tim trenucima Noletu je sve polazilo za rukom, dok je hrvatskom teniseru zakazalo njegovo najjače oružje, servis. Osim servisa Ljubičić je katastrofalno odigrao ceo poslednji set, pa onda ni ne čudi što je poslednji set pripao Đokoviću sa 6:1.

Pobedom nad hrvatskim teniserom Srbija je sjajno startovala u četvrtfinalu Dejvis kupa. Iako su svi strepeli od vatrene splitske publike, Đoković je za sada pokazao da to ne mora biti faktor koji će previše poremetiti naše tenisere.

Odmah posle Novaka Đokovića i Ivana Ljubičića nastupaju Viktor Troicki i Marin Čilić.

Dubl je na programu u subotu od 15 časova, a prijavljeni su parovi Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić - Ivan Dodig/Antonio Veić.

Preostala dva singla se igraju od 12 časova u nedelju, a sastaju se Đoković i Čilić, odnosno Troicki i Ljubičić.

Čilić i Troicki su do sada igrali četiri puta, a Hrvat ima maksimalan učinak. Trenutno 13. teniser planete je poslednji put slavio u Bazelu (tvrda podloga) prošle godine posle tri taj-brejka - 7:6 (7), 6:7 (8), 7:6 (6).

Број коментара 77

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се