Otvaraju Nole i Ljubičić

Novak Đoković protiv Ivana Ljubičića, pa Viktor Troicki protiv Marina Čilića. Tako izgleda raspored mečeva prvog dana Dejvis kup susreta između Srbije i Hrvatske, koji u petak počinje u Splitu. Radio-televizija Srbije direktno prenosi sve mečeve ovog duela.

Dejvis kup meč između Hrvatske i Srbije, koji počinje u petak u 14 časova u splitskom Spaladijumu, otvoriće Novak Đoković i Ivan Ljubičić. Odmah posle njih nastupaju Viktor Troicki i Marin Čilić.

Dubl je na programu u subotu od 15 časova, a prijavljeni su parovi Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić - Ivan Dodig/Antonio Veić.

Preostala dva singla se igraju od 12 časova u nedelju, a sastaju se Đoković i Čilić, odnosno Troicki i Ljubičić.

Đoković i Ljubičić su do sada odigrali sedam susreta, Novak vodi u pobedama sa 5:2, ali je poslednji meč pripao 16. teniseru sveta. Ljubičić je na putu ka svojoj prvoj masters tituli u Majamiju (tvrda podloga) ove godine slavio sa 7:5, 6:3.

Čilić i Troicki su do sada igrali četiri puta, a Hrvat ima maksimalan učinak. Trenutno 13. teniser planete je poslednji put slavio u Bazelu (tvrda podloga) prošle godine posle tri taj-brejka - 7:6 (7), 6:7 (8), 7:6 (6).

U Split, kako je bio najavio, nije došao Nikola Pilić, savetnik srpske Dejvis kup reprezentacije, ali i čovek koji je pre nekoliko godina sa Hrvatskom osvojio to takmičenje.

Obradović zadovoljan žrebom

"Novak je drugi igrač sveta i siguran sam da će to pokazati na terenu. Na tom meču moramo da na teren izađemo kao pobednici, ne samo što se tiče Novaka", rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović posle žreba u Splitu.

"Ne mogu da pobede Novaka Đokovića upišem unapred, jer mečevi nisu ni odigrani, ali imam veliko poverenje u njega, ali tako i u ostale igrače. Stremimo ka tome da osvojimo Dejvis kup, kao što je Hrvatska već učinila 2005. godine. Ove godine mi imamo izuzetnu priliku", dodao je Obradović.

Selektor Hrvatske Goran Prpić ocenio je da žreb ne menja situaciju značajno.

"Idemo meč po meč i idemo na tri pobede... Bio bih zadovoljan kada bi posle prvog dana bilo 1:1. Iako, sigurno da razmišljamo i malo drugačije", rekao je Prpić.

Meč Đokovića i Ljubičića počeće u 14 sati, a po završetku tog duela na teren će najbolji hrvatski teniser Marin Čilić i 44. igrač na ATP rang-listi Viktor Troicki.

Đoković je sa Ljubičićem, koji je trenutno 16. na svetu, igrao sedam mečeva i pobedio na pet. Ove godine ima polovičan učinak pošto je Ljubičića pobedio u Dubaiju, ali je od istog igrača izgubio na Mastersu u Indijan Velsu.

"Iskustvo Ivana Ljubičića mnogo će pomoći hrvatskom timu. To što se vratio u reprezentaciju je veliki plus za njih, baš kao i publika koja će ih podržavati sa tribina", rekao je oprezni Đoković, dok je Ljubičić priznao da je najbolji srpski teniser favorit.

"Ipak, u Dejvis kupu bolje plasirani teniseri ne pobeđuju uvek. Novak je sigurno u boljoj formi od mene, igrao je polufinale na Vimbldonu, dok ja u poslednje vreme nisam mnogo bio na terenu. Ali, ako pobedim, vrata polufinala biće otvorena za nas", naveo je Ljubičić.

Troicki je sa Čilićem, 13. teniserom sveta, igrao četiri puta i sva četiri meča je izgubio.

"Do sada nisam imao puno uspeha protiv Čilića. Biću opušten i probraću da igram najbolje što mogu. Poslednji put sam protiv njega propustio tri meč lotpe i očekujem da sada bude još bolje. Izaći ću na teren i pružiću maksimum kako bih mojoj ekipi doneo poen", istakao je Troicki.

"Dobro sam počeo sezonu, stigao među prvih 10 na svetu, ali sam gubio formu kako je sezona odmicala. Igranje u Dejvis kupu, ipak, podići će mi samopouzdanje kao što je to bilo prošle godine kada smo stigli do polufinala", nadovezao se Čilić, takođe optimista.

Duel dublova igraće se u subotu od 15 sati, kada bi Srbiju trebalo da predstavljaju Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, a Hrvatsku Ivan Dodig i Antonio Veić.

"Nisam siguran da će Hrvati na teren izaći baš u tom sastavu. Dva najbolja igrača prijavili su za singl i mnogo toga će zavisiti od toga koliko će se oni potrošiti u tim mečevima. Shodno tome menjaće i sastav dubla", ocenio je Zimonjić, jedan od najboljih svetskih dubl tenisera.

Prpić je rekao kako se nadao da će se Ivo Karlović oporaviti od povrede barem toliko da zaigra u dublu.

"U sredu je sve bilo u redu, ali je u četvrtak Ivo osetio jake bolove u Ahilovoj tetivi... Dubl će zavisiti od toga kako se završi prvi dan", naveo je Prpić.

Obrnuti singl mečevi igraće se u nedelju od 12 sati, a selektori obe ekipe imaju pravo da vrše izmene do sat vremena pred početak duela.

Meč Srbije i Hrvatske, prvi po rasturanju Jugoslavije 1990. godine, igraće se u splitskoj dvorani Spaladijum, kapaciteta 10.000 mesta.

Hrvatska, osvajač Dejvis kupa iz 2005. godine, biće oslabljeni odsustvom povređenih Marija Ančića i Iva Karlovića.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво