Sve spremno za spektakl u Splitu

Još dva dana do teniskog spektakla, dvoboja Dejvis kup reprezentacija Hrvatske i Srbije u splitskom Spaladijumu. Obradović i "orlovi" spremni za pobedu. Hrvatski selektor Goran Prpić nagovestio hrabru igru svog tima. Radio-televizija Srbije će direktno prenositiovaj dvoboj. Prvi meč počinje u petak u 13,45 časova.

Još dva dana do teniskog spektakla, dvoboja Dejvis kup reprezentacija Hrvatske i Srbije u splitskom Spaladijumu. "Orlovi" najavili da su spremni za pobedu. Hrvatski selektor Goran Prpić rekao da neće igrati kukakvički.

"Kao tim smo spremni za tri poena koja su nam neophodna za pobedu i nadam se da ćemo ih osvojiti već drugog dana, što znači da bi već u subotu trebalo da završimo posao", izjavio je Obradović.

Selektor Srbije napomenuo je da je zadovoljan atmosferom koja vlada u taboru reprezentacije kao i formom naših igrača.

"Treći dan treninga je već za nama. Najbitnije od svega je da se igrači odlično osećaju. Odradili smo i probu dubla i probu singla, jer je veoma bitno ko će da bude broj dva u singlu, dok za dubl imamo sve tri otvorene kombinacije Sa Nenadom Zimonjićem su trenirali Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki", istakao je Obradović i dodao da do žreba neće obelodaniti sastav tima.

Obradović je istakao da je zadovoljan i podlogom u "Spaladijum areni".

"Podloga je odlična, poput naše, pošto i mi sarađujemo sa Rukortom. Loptica malo više odskače, ali to je zbog fiksnog parketa u osnovi dvorane", rekao je Obradović.

Drugi reket naše reprezentacije Troicki naglasio je da veruje u "snagu tima".

"Nikada se nisam bolje osećao, uživanje je biti ovde. Poslednjih par turnira sam igrao dobro i vodio protiv jakih igrača, ali sam gubio u završnici. Nadam se da ću nastaviti uzlaznom linijom i da će doći vreme da i favoritima zadam završni udarac", naveo je Troicki i poručio da bi bilo najlepše da već u nedelju "slavimo".

Treći teniser Srbije Tipsarević dodao je da se nada povoljnom ishodu susreta sa Hrvatskom.

"Igram sve bolje i bolje. Svež sam i odmoran i očekujem sve bolje partije. Ovde smo prihvaćeni odlično i ovo je jedno od najlepših gostovanja na kojima sam bio", tvrdi Tipsarević.

Rezerva u reprezentaciji Marko Đoković istakao je da mu je čast što će biti u društvu sjajnih igrača.

"Pristupom i ponašanjem na terenu i van njega želim da se odužim selektoru za čast koju mi je ukazao. U društvu sam sjajnih igrača i ovo će za mene biti fenomenalno iskustvo koje će imati dalekosežan uticaj na moju karijeru. Idemo na pobedu", poručio je Đoković.

Prpić: Ne čekamo 2:2 

Hrvatski selektor Goran Prpić nagovestio da će u petak na teren izaći Marin Čilić i Ivan Ljubičić, dok će Karlović ući u tim umesto Veića.

"Nećemo ništa znati do četvrtka. Nakon službene večere proći ćemo sve opcije, videti kakvo je stanje sa Karlovićem nakon treninga i onda doneti konačnu odluku", rekao je Prpić.

"Karlo je igrao iz mesta i to dobro izgleda. Naravno, pitanje je kako će reagovati u uslovima kad se bude igralo. Ljubo se uklopio kao da nikada nije ni otišao iz reprezentacije, generator je dobrog raspoloženja unutar tima. Kad je o tenisu reč, kako se približava meč, pokušava ubrzati servis. Čila na treninzima đeluje kao pre. Nema baš nikakve razlike u odnosu na prijašnje mečeve, nema znakova nikakve krize. Dodig igra jako dobro", rekao je nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Jugoslavije.

"Malo je toga moguće predvideti. Jedno je sigurno: u susret ću ući pozitivno, a ne kukavički. Neću čekati i nadati se da će biti 2-2", rekao je Prpić.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи