Ljubičić: Srbija je favorit

Na redu je spektakl. Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfilnalu Svetske grupe Dejvis kupa, od 9. do 11. jula u Splitu. Ulog je veliki, a tu je i “treće poluvreme”. Poraz je na obe strane neprihvatljiv, i to pre svega kod navijača. Igrači spuštaju loptu. Hrvatski teniser Ivan Ljubičić rekao je da je Srbija, predvođena drugim igračem Sveta Novakom Đokovićem, favorit.

Ljubičić, koji za reprezentaciju nije igrao tri godine, rekao je i da "se ne bi prvi put dogodilo da favoriti u Dejvis kupu ne pobede".

Selektor Hrvatske Goran Prpić rekao je da je Srbija "težak protivnik" i da će predstojeći duel biti "drugačiji od svih koji je njegov tim do sada igrao".

Pohvalama reprezentaciji Srbije priključio se i Marin Čilić rekavši da protivnik ima malu prednost, ali "da to ne znači da ne možemo da ih pobedimo".

Za Srbiju će igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, dok će za domaći tim nastupiti Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Antonio Veić i Ivan Dodig.

U timu Hrvatske, koja je 2005. godine osvojila Dejvis kup, zbog povreda neće biti Marija Ančića i Ive Karlovića.

Ljubičić je pozvao navijače da zaborave "istorijske razlike" i da navijaju sportski za svoj tim, ne obazirući se na protivnika.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи