Nadal osvojio Vimbldon

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal trijumfovao je na Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:3, 7:5, 6:4. Bila je 14. uzastopna pobeda Nadala na najprestižnijem gren slem turniru i druga titula zaredom.

Prvu je osvojio 2008. godine, a lane je bio primoran da otkaže učešće na tom turniru zbog povrede leđa i kolena.

Nadalu je to osma gren slem titula u karijeri. Pored dve sa Vimbldona, on ima pet trofeja sa Rolan Garosa i jedan sa Otvorenog prvensta Australije u Melburnu. Do sada nije uspeo da pobedi samo na US openu u Njujorku.

U duelu protiv Berdiha prvi igrač sa ATP liste prikazao je izvanrednu igru. Od prvog do poslednjeg gema kontrolisao je rezultat i Čeh nije imao gotovo nijednu prliku da ga ugrozi.

Jedini mali pad koncentracije Nadal je imao u prvom gemu drugog seta, kada je Berdih tri put propustio da realizuje brejk šanse. Pre i posle toga, Španac je bio veoma siguran.

Nadal je najbolje odigrao prvi set, u kojem protivniku nije omogućio nijednu priliku za brejk, a sam je iskoristio obe šanse da Berdihu oduzme servis.

U drugom setu je odluka pala u 12. gemu, kada je Nadal ponovo iskoristio jedinu priliku za brejk, a nakon toga je bilo jasno da je meč rešen.

Tako Berdih nije nastavio fantastičan niz pobeda na ovogodišnjem Vimbldonu. Uspeo je da savlada Roddžera Federera i Novaka Đokovića, ali je po svoj prilici bio isuviše impresioniran svojim prvim gren slem finalom u karijeri, pa protiv Nadala nije prikazao sve što zna.

"Uvek sam sanjao o ovom trofeju. Ovo je za mene četvrto finale. Drago mi je da sam pobedio. Tomaš je imao sjajnu sezonu i želim mu da tako nastavi", rekao je Nadal.  

Prema njegovim rečima, prošle godine bilo mu je veoma teško što je zbog povrede morao da napusti turnir.

"Hvala publici što je uvek bila uz mene. Pobediti na Vimbldonu je ispunjenje sna. Presrećan sam što sam to uspeo i pre dve godine", rekao je Nadal.

Posle meča Berdih je naglasio da su ovo bile dve sjajne nedelje za  njega.

"Rafael je danas bio previše jak za mene. Pokazao je da je pravi šampion i zaslužio je da pobedi", rekao je Berdih, koji će od sutra biti osmi teniser na ATP listi.

Nagradni fond turnira je 13.725.000 funti, a pobedniku je pripalo milion funti.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво