Nadal drugi finalista

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale grend slem turnira u Vimbldonu savladavši u polufinalu Britanca Endija Mareja sa 3:0 u setovima - 6:4, 7:6 (8:6), 6:4.

To je četvrto finale prvorangiranog tenisera sveta na najprestižnijem svetskom turniru, kojeg je osvojio 2008. godine. Prošle godine Španac nije igrao u Londonu zbog povrede.

Nadal je osvojio prvi set posle brejka koji je napravio u devetom gemu, a drugi set dobio je u taj-brejku sa 8:6, iako je Marej u jednom trenutku imao set loptu (6:5).

Marej je u trećem setu prvi došao do brejka, ali je Nadal vratio brejk u osmom gemu, a zatim napravio novi u 10. gemu i izborio plasman u osmo grend slem finale u karijeri.

Nadal će u borbi za trofej igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije pobedio Srbina Novaka Đokovića sa 6:3, 7:6 (11:9), 6:3.

Španski i češki teniser su do sada igrali 10 puta, a Nadal je ostvario sedam pobeda. Poslednji put igrali su ove godine na Mastersu u Indijan Velsu, kada je prvi teniser sveta pobedio sa 6:4, 7:6.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво