Novak bez finala

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u polufinalnu izgubio od Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:3, 7:6 (11:9), 6:3.

Posle veoma dobrih igara u prvih pet kola, očekivalo se da Đoković iskoristi ispadanje Rodžera Federera i prvi put u karijeri uđe u finale najprestižnijeg grend slem turnira, ali je potpuno podbacio i zasluženo doziveo ubedljiv poraz.

Već od starta se videlo da se srpski tenser ne oseća dobro na terenu i da ovo neće biti njegov dan. U njegovoj igri nije bilo prave energrije i agresije i Berdih je prilično lako kontrolisao rezultat.

Odluka u meču pala je u drugom setu, koji je posle nekoliko preokreta pripao Čehu. Berdih je posle brejka u 11. gemu servirao za set, ali je Đoković tada uspeo da uzvrati i da jedini put u meču oduzme protivniku servis.

U taj-brejku je Berdih poveo 6:2 i kada je izgledalo da je sve gotovo, Đoković se "vratio iz mrtvih" i serijom od 5:0 došao do vođastva od 7:6 i set lope. Nije je iskoristio, kao ni onu kod vođstva od 8:7, pa je Berdih serijom od 4:1 stigao do vođstva od 2:0.

Treći set je praktično bio samo formalost i bilo je samo pitanje trenutku kada će Berdih "dotući" Đokovića. Brejk je napravio u osmom gemu i poveo sa 5:3, a potom je bez ikakvih problema završio posao na svoj servis.

Uprkos ovom porazu, Đoković će zahvaljujući ranom ispadanju Federera od ponedeljka biti drugi teniser sveta. Propustio je, međutim, veliku priliku da ulaskom u finale pobegne Švajcarcu za 500 bodova. Ovako će imati samo 20 bodova više od Federera.

Berdihu je ovo prvo finale jednog grend slem turnira u karijeri, a prvi je Čeh koji će se boriti za titulu u Vimbldonu posle Ivana Lendla, koji je u finalu igrao pre 23 godine.

Berdihov protivnik  u finalu biće uspešniji iz drugog polufinalnog duela u kojem se sastaju Španac Rafael Nadal i Britanac Endi Marej.

Број коментара 109

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво