Pobede Šarapove i Serene

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u drugo kolo turnira u Vimbldonu, pošto je pobedila zemljakinju Anastasiju Pivovarevu sa 2:0 (6:1, 6:0), za 54 minuta. Serena Vilijems je pobedila Larše de Brito iz Portugala sa 2:0 (6:0, 6:4). Izostala poseta kraljice Elizabete Druge turniru.

Šarapova je izgubila samo sedam poena na svoj servis. Pivovareva je prvi put igrala na travnatom terenu, a u glavni žreb se kvalifikovala kao "srećni gubitnik".

Šarapova je osvojila titulu na Vimbldonu 2004. godine. Ove godine je postavljena za 16. nosioca, a na ovogodišnjim turnirima osvojila je dve titule i ima skor od 18 pobeda i pet poraza.

Serena Vilijems uspešno počela odbranu titule

Američka teniserka Serena Vilijems pobedila je 17-godišnju Mišel Larše de Brito iz Portugala sa 2:0 (6:0, 6:4) i tako uspešno počela odbranu titule na turniru u Vimbldonu.

Vilijamsova je osvojila svih 27 poena na prvi servis i zabeležila 15 asova.

Kako je za danas bila najavljena poseta Vimbldonu kraljice Elizabete Druge, prva posle 1977. godine, Serena je pre meča vežbala naklon. "Želela sam da bude što prirodnije. Istina je da to nikadan ranije nisam radila", rekla je američka teniserka.

Kraljičina poseta odložena je za četvrtak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара