Novak poražen

Novak Đoković nije uspe da se plasira u narednu rundu turnira Kvins koji se igra u Londonu. Njega je u terećem kolu savladao Belgijanac Ksavijer Malise sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:2.

Novak, koji je bio drugi nosilac, igrao je protiv 74. igrača na ATP listi Ksavijera Malise, međutim, Belgijanac je bio nepremostiva prepreka za našeg tenisera.

Novak nije uspeo da se prilagodi na travnatu podlogu nakon serije turnira na šljaci, tako da mu je turnir u Kvisnsu samo priprema pred Vimbldon, koji počinje 21. juna. Treći teniser sveta potpuno zasluženo je eliminisan u duelu protiv 29. godišnjeg belgijskog veterana. Najvećim delom susreta gotovo ništa mu nije polazilo za rukom, a posebno je zakazao u trećem odlučujućem setu.

Posle olako izgubljenog prvog seta, Đoković se trgao u nastavku i sve do devetog gema vođena je ravnopravna borba. Tada je Srbin efektnim brejkom stekao prednost od 5:4 i lako okončao set, da bi potom motivisani i samouvereni Malis sasvim uspostavio kontrolu situacije na terenu.

Belgijanac je, za razliku od Đokovića, bio siguran prilikom servisa, a raznovrsnim i preciznim udarcima osvajao poene i diktirao odgovarajući tempo. Da će srpskom teniseru kola krenuti nizbrdo bilo je jasno u osmom gemu, kada je Malis brejkom poveo sa 4:2.

Svim silama je Đoković nastojao da uzvrati na servis protivnika, ali ga večeras reket jednostavno nije "slušao". Nizao je grešku za greškom, pa je izuzetno raspoloženi Malis čvrsto ugrabio ukazanu priliku protiv favorizovanog rivala.

Belgijanac je na svoj servis poveo sa 5:2 čime je sve bilo rešeno, jer je u tim trenucima Đoković igrao demoralisano i gotovo je digao ruke od daljeg otpora. Malis je na efektan način okončao njihov prvi međusobni susret, iskoristivši drugu meč loptu na Đokovićev servis nakon jednog časa i 41 minuta borbe.

Malise će se u narednom meču sastati sa 23. na ATP listi Amerikancem Semom Kverijem, koji je u 3. kolu savladao Španca Granoljersa sa 2:0 (6:4, 7:6).

Đokoviću preostaje da se na Kvinsu bori za titulu u konkurenciji dublova, gde su se on i Izraelac Džonatan Erlih plasirali u četvrtfinale.

Đoković i Erlih čekaju boljeg uz susreta u kojem igraju Južnoafrikanac Vesli Mudi i Belgijanac Dik Norman protiv francuskog para Arno Kleman/Nikola Mau.

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 713.000 evra.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво