Đoković nadigrao Haneskua

Naš najbolji teniser Novak Đoković savlado je u trećem kolu Rolan Garosa Rumuna Viktora Haneskua sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:2). Sve sportske rezultate možete uživo pratiti i na našoj strani Live score u rubrici Sport.

Hanesku je pruižio veliki otpor Đokoviću. Rumunu je pripao drugi set. Novak je pokazao zašto je u vrhu svetskog tenisa, slomio je otpor protivnika i posle 2 sata i 38 minuta igre uspeo da slavi.

Treći igrač sveta silovito je ušao u duel sa Haneskuom, vezavši prvo tri gema početnog seta, da bi prednost brejka održao do kraja tog dela igre.

U nastavku je došlo do razmene brejkova u prva četiri gema, da bi Đoković popustio u tempu, omogućivši protivniku da preuzme "konce igre" i reši drugi set u svoju korist.

Treći set je pripao Đokoviću, koji je započeo da torpeduje polje protivnika snažnim forhendima sa osnovne klinije, prelazeći često iz defanzive u ofanzivu, što mu je donelo prednost od 2:1 u setovima.

Hanesku je dominirao na početku četvrtog seta, uspevši da veže dva gema (2:0), ali je tada započeo maestralni preokret Đokovića. koji je prvo izjednačio na 2:2, a onda u petom gemu osvojio najlepši poen u meču, lob udarcem nateravši protivnika da punim trkom ode na osnovnu liniju, i vrati loptu, koju je srpski teniser sačekao i mirno je prebacio preko mreže.

Do kraja meča, Novak je pogađao sve ono što je "nanišanio", dok je Hanesku, jednostavno, ostao bez "municije".

U borbi za ulazak u četvrtfinale Đoković će se sastati sa Amerikancem Robijem Đinepriem koji je savladao Španca Huana Karlosa Ferera sa 3:2 (7:5, 6:3, 3:6, 2:6, 6:4).

Đoković je do sada Đineprija pobedio u sva četiri odigrana meča.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи