Novak pobedio

Novak je u trećem kolu Rolan Garosa nakon pobede nad Nišikorijem iz Japana sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4.

Treći reket sveta je posle lako dobijenog prvog seta naišao na otpor japanskog predstavnika, koji je tokom naredna dva dela meča dva puta uspeo da mu oduzme servis, pa je "bitka" potrajala puna dva časa i 40 minuta.

Srpski igrač je u petom gemu drugog seta došao do prvog brejka, ali je Nišikori uspeo da mu načini brejk u osmom gemu (4:4). Naš teniser je uzvratio istom merom za 5:4 i na svoj servis došao do vođstva od 2:0.

Đoković je brejkom "otvorio" treći deo igre, ali je Nišikori žestoko uzvratio (1:1), da bi se izjednačena borba vodila sve do osmog gema, kada je Japanac čak tri puta bio u prilici da oduzme servis našem igraču.

Ono što njemu nije pošlo za rukom iskoristio je prvi srpski reket, odbranivši se jednom razornom bekhend paralelom koja je "raspršila snove" anonimnog Japanca o daljem napredovanju na Rolan Garosu.

U pravom naletu srušio je otpor Nišikorija u narednom gemu uspevši da mu oduzme servis, da bi na kraju u desetom gemu iskoristio drugu meč loptu.

Đoković će se u borbi za osminu finala sastati sa 37. teniserom sveta Rumunom Viktorom Haneskuom, koji je bio uspešniji od Kazahstanca Jurija Šukina rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

Đoković je do sada tri puta igrao sa Haneskuom i sva tri puta je bio uspešniji.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво