Jelena u finalu Rima

Jelene Janković je u dva dana pobedila obe sestre Vilijems.U borbi za finale, bila je bolja od Serene sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:7.Finalni meč počinje u 16 časova.

U maratonskom duelu, punom preokreta i izvanredno odigranih poena, Jankovićeva je u trećem setu uspela da napravi istinski podvig i da spasi gotovo već izgubljeni meč.

Vilijemsova je vodila sa 5:4 i 6:5 i dva puta servirala za pobedu, ali je oba puta Jankovićeva uspevala da joj oduzme servis i na kraju uđe u taj brejk.

U "teniskom ruletu" Amerikanka je sa dva nekorektna poteza pokušala da dekoncentriše našu teniserku i stekla je prenost već u prvom poenu, kada je napravila mini-brejk.

Jelena je, međutim, sve izdržala. Dočekala je svoju šansu u finišu i sa tri uzastopno osvojena poena rešila meč u svoju korist.

Janković će u finalu igrati protiv pobednice drugog polufinala u kome Ana Ivanović igra protiv Španjolke Hose Marije Sančes Martines.

Na početku meča obe teniserke su bile veoma nervozne, pa su na startu viđena četiri vezana brejka. Tu seriju je prekinula Vilijemsova, koja je u petom gemu uspela da osvoji gem na svoj servis, da bi taj deo igre rešila u desetom gemu, kada je treći put napravila brejk.

Drugi set potpuno je pripao najboljij srpskoj teniserki. Jankovićeva je diktirala ubitačan tempo i nizala poene, a vrhunac takve igre bio je sedmi gem, kada Serena na svoj servis nije osvojila nijedan poen. Izjednačenje u meču Jankovićeva je "overila" još jednim brejkom u devetom gemu.

Vilijemsova je na početku trećeg seta uspela da napravi brejk, a u trećem gemu srpska teniserka je spasila tri vezane brejk lopte, a potom u narednom vratila brejk i izjednačila na 2:2.

Nakon što je u sedmom gemu peti put oduzela servis našoj teniserki, Vilijems je kod vođstva od 5:4 servirala za meč, ali je jelena Janković još jednom uspela da uzvrati i da izjednači na 5:5.

Prava drama je, međutim, tek usledila. Vilijemsova je šestim brejkom povela sa 6:5 i drugi put servirala za meč, ali je Jelena još jednom uspela da se vrati "iz mrtvih". Na servis protivnice povela je sa 40:0, Serena je to uspela da stigne, ali je Srpkinja osvojila naredna dva poena i izborila taj-brejk.

Posle dva sata i 45 minuta triler je ipak dobila Jankovićeva i tako postala sedma teniserka koja je na istom turniru savladala obe sestre Vilijems.

Plasmanom u finale, Jelena Janković se probila na četvrto mesto WTA liste.

Број коментара 140

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво